Balears 28/11/2016

L'Ajuntament de Palma recomana no tenir relacions per evitar les infeccions de transmissió sexual

Cort edita 500 guies sobre salut sexual i se centra només en l'heterosexualitat

Ara Balears
1 min
La regidora Antònia Martín (a la dreta) durant la presentació de la guia

Palma"La manera més segura de prevenir les infeccions de transmissió sexual és no tenir relacions sexuals i, en cas de tenir-ne, que sigui amb algú que no estigui infectat i que només tingui relacions sexuals amb tu".

Aquest és un dels 12 consells que l'Ajuntament de Palma dóna a la ciutadania en matèria de salut sexual. A més d'aconsellar no tenir relacions, aposta per la monogàmia i, en lloc de fomentar la seguretat de les relacions entre (o amb) persones que poden tenir una infecció, recomana evitar-les, fet que pot suposar l'estigmatització.

A més, només té en compte les relacions heterosexuals i homosexuals entre homes, ja que xerra del preservatiu masculí com a eina de prevenció, però a l'hora de definir els usos del preservatiu femení fa menció a la manera com retirar-lo "sense vessar semen", fet que obvia altres tipus de relacions sexuals, com les lèsbiques.

Cort va presentar dimarts passat aquesta guia per prevenir les infeccions de transmissió sexual. Els 500 exemplars que ha editat volen, segons la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, servir per treballar la prevenció entre la població més jove de Palma.

No obstant això, el document ja ha rebut nombroses crítiques a les xarxes, com la de Jan Gómez, president de Ben Amics, qui recordava que, de fet, les infeccions de transmissió sexual van passar a considerar-se infeccions el segle passat. Divendres passat denunciava així l'edició del material:

Durant la presentació, Martín va destacar la necessitat de treballar per una "sexualitat saludable" i va explicar que, així, l'Ajuntament vol "aportar el seu gra d’arena per aconseguir que la gent gaudeixi sense assumir riscos".

La guia de salut sexual editada per Cort
stats