Balears 17/10/2016

MÉS demana que es tingui en compte l'Índex de Desenvolupament Humà

Els ecosobiranistes han presentat una proposició no de llei perquè el Govern inclogui aquest indicador en els seus plans d'estadística

X.adrover
1 min
Els diputats David Abril i Antoni Reus han estat els encarregats de presentar la proposició/MÉS PER MALLORCA

El grup parlamentari MÉS ha presentat, en el Dia mundial per l'eradicació de la pobresa, una proposició no de llei en la qual insta el Govern que inclogui l'Índex de Desenvolupament Humà en el Pla d'Estadística de les Illes Balears i en els plans anuals que el despleguen. Els ecosobiranistes afirmen que la riquesa de la Comunitat no es pot mesurar només amb indicadors com ara el Producte Interior Brut (PIB). El seu portaveu parlamentari, David Abril, apunta que "també s'han de tenir en compte altres tipus d'indicadors més amplis que no els estrictament econòmics".

Així, Abril ha recordat que l'informe AROPE presentat fa uns dies per la Xarxa europea de lluita contra la pobresa i l'exclusió social (EAPN) assenyala que el 2015 un 26,3% dels habitants de les Illes vivia en situació de pobresa i exclusió social, i que el 10% es troba en un estat de pobresa extrema. El portaveu ecosobiranista assenyala que "les polítiques públiques es fan en funció del PIB. Voldríem que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a l'hora d'actuar, tingués altres tipus d'indicadors més amplis que els estrictament econòmics".

Així mateix, la coalició pretén que s'insti les diferents administracions públiques a tenir en compte, en la planificació de les seves respectives polítiques, indicadors socials i de sostenibilitat com l'Índex de Desenvolupament Humà, la taxa de risc de pobresa, l'AROPE i el conegut com a Índex de Gini.

stats