Balears 02/10/2014

MÉS demanarà la compareixença de Bárcenas si es crea comissió sobre Son Espases

La coalició s'ha unit al Partit X i a l'Assemblea de Treballadors i Usuaris de l'Hospital Son Espases (ATUHSE) en la creació d'una Bústia X perquè els ciutadans puguin informar, amb garantia de confidencialitat, sobre aquells comportaments que vulnerin la legalitat i els drets bàsics de la ciutadania

Efe
3 min

PalmaEl grup MÉS per Mallorca ha anunciat avui que demanarà la compareixença de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, si es constitueix al Parlament balear una comissió d'investigació sobre el presumpte tripijoc en la concessió de la construcció i gestió de l'hospital Son Espases de Palma.

MÉS ha informat avui en un comunicat que en el debat del ple del Parlament de dimarts que donarà suport a qualsevol comissió d'investigació parlamentària sobre aquest cas i tornarà a demanar, com ja va fer al setembre, que aquesta sigui pública, cronològica i que es pugui citar totes les persones que hagin intervingut en el procés de decisió relatiu a Son Espases.

Davant la investigació que porta a terme la Fiscalia Anticorrupció, després que l'exconsellera de Salut entre 2003 i 2007, Aina Castillo, declaràs que el concurs de construcció i explotació de l'hospital estava manipulat, MÉS insisteix en la necessitat que es creï aquesta comissió.

"Cridarem a declarar Luis Bárcenas, a causa de les recents informacions publicades en relació a un directiu d'OHL que, davant l'adjudicació del concurs de Son Espases a Dragados, va enviar un missatge a l'expresident Jaume Matas a través d'Aina Castillo que apunta que els responsables de l'estructura estatal del PP en aquell moment hi estaven implicats ", indica la nota de MÉS.

"Com el màxim responsable de les finances del PP era Luis Bárcenas, avançam que el cridarem a declarar en el marc de la comissió d'investigació, si finalment és constituïda", insisteixen.

MÉS també qüestiona per què l'empresa Melchor Mascaró és ara concessionària dels serveis de jardineria, arxiu, servei de bugaderia i altres de similars, si en el moment de l'adjudicació era una companyia amb experiència principalment en construcció.

"Volem descartar que no tingui experiència en aquests àmbits que ara gestiona i, per tant, la seva adjudicació pugui considerar-se responsable de les actuals condicions desastroses del servei", assenyala la nota.

MÉS ha lamentat que el grup popular vulgui "confondre la gent" en incorporar a la comissió la investigació de la fase de construcció de l'hospital i "la poca agilitat del grup socialista", que ha impedit que la comissió es creàs abans.

D'altra banda, MÉS s'ha unit al Partit X i a l'Assemblea de Treballadors i Usuaris de l'Hospital Son Espases (ATUHSE) en la creació d'una Bústia X perquè els ciutadans puguin informar, amb garantia de confidencialitat, sobre aquells comportaments que vulnerin la legalitat i els drets bàsics de la ciutadania.

Les tres entitats han demanat a la ciutadania que aporti proves o informació "relatives a la possible corrupció que hagi existit al voltant del projecte de Son Espases". Està disponible al web http://partidox.org/BuzonX

A més, han denunciat en la nota conjunta que, "a causa de tant de malbaratament i corrupció, Son Espases funciona en condicions pèssimes, que soscaven els drets bàsics dels ciutadans a una atenció sanitària digna i els del seu personal sanitari a treballar en condicions adequades".

La bústia anònima també recollirà denúncies que afecten la gestió i el funcionament de Son Espases i les seves deficiències.

ATUHSE ha denunciat qüestions com la ubicació inadequada de la porta d'urgències, la manca d'un aparcament propi per a les ambulàncies, que el servei de cirurgia pediàtrica no tingui un quiròfan específic i la inexistència d'ascensors exclusius per al trasllat de pacients entre els serveis de l'hospital.

També critica la manca de passadissos de comunicació entre l'ala sud i l'ala nord en el nivell on hi ha els serveis d'Urgències i Radiologia, les deficiències per materials de construcció de baixa qualitat i cablatge no encastat, l'existència de graons en zones de càrrega i descàrrega i de plaques solars sense connectar.

stats