Balears 04/08/2017

Mercapalma vol ser un centre d'innovació i emprenedoria

L'Ajuntament presenta els eixos estratègics fins el 2019 del "rebost de Mallorca"

Martí Gelabert
2 min
Instal·lacions de Mercapalma

PalmaMercapalma es prepara per dinamitzar el sector agroalimentari aquests tres propers anys. Una de les línies estratègiques del seu pla definit fins a 2019 passa per posar en marxa el projecte Mercaimpuls. Així ho ha explicat el gerent de l'empresa pública (participada en un 54% per l'Ajuntament i, la resta, per Mercasa), Jeroni Barbón.

Aquest pla té per objectiu convertir el polígon agroalimentari en un centre d'innovació i emprenedoria. Per exemple, se cercaran potenciar línies de projectes grupals futurs, facilitant que diferents entitats puguin treballar conjuntament en un marc d'aliances. També s'apostarà perquè becaris i estudiants en pràctiques que vulguin desenvolupar la seva formació dins el sector agroalimentari col·laborin amb les empreses de dins Mercapalma.

La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, ha destacat que "el sector agroalimentari està en constant evolució, i qui no evoluciona, mor". Així, en aquesta direcció, ha explicat que es mantenen converses amb la UIB i amb altres centres perquè Mercapalma deixi de ser un polígon i passi a ser una "estructura funcional que aporti valor a les empreses que hi estan ubicades". Martín creu que l'empresa pública ha de revertir en algun benefici per a la societat. En aquest cas, que l'agricultura mallorquina pugui avançar i que els sectors primaris millorin, funcionin i siguin sostenibles.

Entre els altres eixos de treball, es troba la diversificació de l'oferta, la promoció d'una alimentació saludable, el producte de proximitat, la reducció de l'impacte ambiental, la gestió eficient i, entre d'altres, que no hi hagi malbaratament alimentari. En aquest darrer cas, s'està preparant un estudi per veure quina quantitat d'aliment es pot arribar a malbaratar. Per combatre-ho, però, ja s'està duent a terme una col·laboració amb el Banc d'aliments.

Mercapalma té una superfície de 372.856 metres quadrats i es comercialitzen més de 246.000 tones de menjar, que suposen un valor de 364 milions d'euros. Hi treballen 1.900 treballadors en 97 empreses.

stats