MÚSICA
Balears 23/06/2017

La veu de Maria del Mar Bonet omple l'acròpolis d'Atenes

Hi va cantar acompanyada Maria Frantouri

Ara Balears
2 min
Maria del Mar Bonet canta als 50 anys a Atenes

PalmaMaria del Mar Bonet va cantar al teatre de l’acròpolis d’Atenes, al peu del Partenó, fou dijous passat a la nit i davant un públic entusiasta que omplí el mític recinte. La cantant va repassar alguns temes de la seva trajectòria i compartí l’escena amb la grega Maria Farantouri, considerada la veu del poble grec. Juntes varen entonar algunes cançons del compositor Mikis Theodorakis davant l’entrega dels assistents al recital, inclòs en la programació de l’Athens Epidaurus Festival 2017.

La cantant va explicar a l’inici de l’espectacle la felicitat que sentia per celebrar els seus 50 anys d’escenaris en un dels teatres més bells del món.

Amb aquest concert històric Maria del Mar Bonet inicia la seva gira internacional d’aniversari, durant la qual visitarà també Tunis, Roma i el Caire, entre altres capitals.

Mikis Theodorakis

Un dels moments més especials va ser quan Maria del Mar Bonet va enlluernar el públic atenès en interpretar als peus de l’Acròpolis el més internacional dels compositors grecs, Mikis Theodorakis, un homenatge que va compaginar amb peces del seu repertori.

Amb aquest concert al mític Odèon d’Herodes Àtic, conegut popularment com el teatre de l’acròpolis, la cantautora mallorquina al costat de Farantouri, coneguda com ‘la veu’ de Theodorakis, va interpretar algunes de les peces del cançoner d’aquest mític i versàtil compositor grec, a qui dilluns passat ja varen retre homenatge cors de tot Grècia en un concert a l’antic estadi olímpic d’Atenes, al qual va assistir la plana major política del país.

No era la primera vegada que Bonet i Farantouri interpretaven Theodorakis, qui a punt de fer els 92 anys encara alça la veu per expressar les seves opinions polítiques. Totes dues ho havien fet ja fa més de tres lustres, en una gira conjunta titulada La Grècia de Theodorakis que les va dur a escenaris de Barcelona, Salamanca, Còrdova i Pamplona els anys 2001 i 2002. De fet, en la discografia de la cantant mallorquina figura un homenatge a Thedorakis titulat El·las, La Grècia de Theodorakis.

El públic a l’Odèon d’Herodes Àtic les va acollir novament amb entusiasme en aquest recital titulat Més enllà de les fronteres, que està inclòs en la programació del Festival Atenes Epidaure 2017.

stats