Balears 09/06/2014

Manuals per a interessats a gestionar relacions obertes

M. F.
2 min

PalmaA la motxilla com el du Xavi Ensenyat o de llibre de capçalera a casa, Ética promiscua és un dels referents més importants per a les persones que cerquen informació per construir a la seva vida una alternativa a les relacions monògames. Un dels punts que tracten és el de la gelosia en les relacions obertes. El consell que donen Dossie Easton i Janet W. Hardy, les autores d’aquesta obra, és comunicar els nostres sentiments. Segons expliquen, admetre la nostra vulnerabilitat no ens fa més febles, sinó tot el contrari. El llibre també desmunta la visió que la promiscuïtat et converteix en una persona perdulària o que el que cerca el poliamorós és tenir moltes relacions sexuals. “No cercam follar més. De fet, no ho feim més que la resta. Això sí, puc tenir una relació per quedar i parlar, però no estic tancat si sorgeix qualque cosa més”, explica Xavi. Tot ha d’estar filtrat per la confiança i la comunicació, on la diferència entre amor i amistat es dilueix.

Una altra obra sobre el tema és Las virtudes del poliamor, d’Yves-Alexander Thalmann. L’autor assenyala que “s’adreça a les persones que se senten culpables i s’amaguen”. Però hi ha moltes obres sobre aquest tipus de relacions afectives que encara no s’han traduït. Entre les més conegudes hi ha Opening Up, a guide to creating ans sustaining open relationships, de Tristan Taormino, i Polyamory, the new love without limits, de Deborah Anapol, qui hi incorpora també el vessant espiritual i aprofundeix a “respectar el que hi ha de diví dins de cada persona, en la sexualitat sagrada o el xamanisme sexual”.

L’autora Brigitte Vasallo, nascuda a Barcelona, promou una revolució dels afectes en els tallers #occupylove, conscient que el debat pot generar incomoditat, perquè afecta la nostra quotidianitat i seguretat. Segons l’autora, les reivindicacions normalment es fan en el terreny públic, en l’àmbit privat succeeixen les coses petites que no passen a la història. “No obstant això, tal vegada la revolució perquè ho sigui hauria d’assentar-se precisament aquí”, diu convidant a la reflexió.

stats