RECICLATGE
Balears 20/06/2016

Mallorca exporta 4.500 tones d'envasos per reciclar a València i Terol

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, va visitar les tres plantes que tracten els residus que es generen a l'illa

Ara Balears
2 min
Imatge del material després de ser tractat.

PalmaTres plantes de reciclatge, dues d'elles situades a València i una altra a Terol, van tractar el 2015 més de 4.500 tones d'envasos recollides a Mallorca.

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, va visitar divendres passat les tres plantes de reciclatge on s'envien els envasos de Mallorca, acompanyada del gerent de Tirme, Rafa Guinea, per "conèixer cadascuna de les fases del procés de reciclatge per poder millorar la gestió d'aquelles en les quals el Consell té competències", ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat.

La primera planta visitada el divendres va ser la de Clear Pet (València), on durant els primers cinc mesos d'aquest any s'han enviat 987 tones de polietilè tereflalat o PET (aquells envasos com a ampolles d'aigua o similars).

La segona planta que van visitar va ser la de Petcia (València), on també es reben el mateix tipus d'envasos i on durant 2015 s'hi van enviar 2.625 tones des de Mallorca.

En ambdues plantes, una vegada es tracta el material, es deriva a les envasadores perquè puguin reutilitzar el material per convertir-lo en nous envasos. Entre les dues van tractar més de 3.500 tones d'envasos procedents de Mallorca l'any passat.

Finalment, van visitar la planta de General de Polímeros a Terol, on es tracten els envasos coneguts com a film i que, després de ser tractats, es tornen a utilitzar per fer bosses de fems i canonades. Durant el 2015, fins a 1.016 tones d'envasos d'aquest tipus van arribar a aquesta planta des de l'illa.

Espeja va viatjar acompanya del gerent de Tirme, Rafael Guinea.

El Departament de Medi Ambient treballa per conscienciar la ciutadania de la importància de la separació en origen, perquè tot el procés de reciclatge pugui dur-se a terme tan bé com sigui possible.

A més, de manera conjunta amb els ajuntaments, es vol millorar la gestió dels contenidors on es tiren els envasos i que posteriorment es duen a la planta de selecció de Tirme perquè siguin redirigits a les de reciclatge corresponents.

Espeja va destacar que per encaminar la gestió cap a una economia circular és important conèixer "altres punts del procés, com és el cas de les plantes de reciclatge".

stats