Balears 21/12/2017

Llum verda a la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics

El Parlament aprova destinar 100.000 euros a la posada en marxa d'una oficina que farà un seguiment dels casos de discriminació lingüística

Ara Balears
1 min
Nel Martí, en una intervenció al Parlament en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dijous la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics amb una partida de 100.000 euros, a partir d'una esmena presentada per MÉS per Menorca al projecte de llei per als pressupostos de la comunitat del 2018.

La funció d'aquesta oficina serà dur a terme un seguiment dels casos de discriminació per motius d'ús de la llengua, segons que ha informat la formació menorquinista en un comunicat.

Entrarà en funcionament a partir de l'any que ve i estarà supervisada per la Direcció General de Política Lingüística.

A partir d'aquest seguiment, elaborarà un informe anual per proposar posteriorment modificacions en la normativa lingüística en cas que sigui necessari. Així mateix, aquesta nova oficina també durà a terme una funció pedagògica.

MÉS per Menorca va proposar la creació d'aquest nou servei a partir dels casos de "discriminació" de tres ciutadanes de les Balears, dos dels quals van ser en un avió i l'altre en un taxi. El portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha declarat que "ningú podrà ser expulsat mai més d'un avió o d'un taxi per parlar català".

stats