Balears 04/01/2017

L'Ibavi cedeix 10 pisos a Creu Roja per a refugiats

"Per a aquest col·lectiu, disposar d'un habitatge és essencial per arrencar la segona etapa de la seva integració en la societat balear"

Ara Balears
2 min
El conseller i el president de Creu Roja Balears.

PalmaL'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) ha cedit deu cases per a unes vint persones del programa de refugiats que desenvolupa Creu Roja a les Balears, entitat que atén un centenar de persones d'aquest col·lectiu anualment a les Illes.

El president balear de Creu Roja, Antoni Barceló, ha explicat en una roda de premsa que aquests habitatges es posaran a la disposició de quatre famílies i sis persones individualment, tots ells refugiats, en règim de lloguer.

Barceló ha agraït a l'Ibavi que hagi estat la primera entitat a cedir habitatges, "en un moment important", quan aquests refugiats estan a punt d'acabar la primera fase d'acolliment i hauran de sortir de l'alberg. Que disposin d'un habitatge "és essencial per arrencar la segona etapa de la seva integració en la societat balear", ha destacat Barceló.

El president de Creu Roja ha fet una crida a tots els particulars o entitats que disposin de pisos buits i vulguin col·laborar amb el programa d'ajuda a refugiats, perquè Creu Roja calcula que necessitarà aproximadament 30 habitatges anuals per a refugiats en els propers anys.

Una vegada que finalitzen l'estada a l'alberg, que és "la primera estació d'arribada", els refugiats passen a habitatges i tenen ajudes econòmiques estatals per fer front als lloguers i per a manutenció. La renda de les cases de l'Ibavi s'ajustarà al tipus d'ajudes de cada beneficiari.

La directora d'Inclusió de Creu Roja, Dolça Feliu, ha detallat que la xifra de refugiats atesos aquest any s'aproxima a 100 i ha precisat que al centre d'acolliment n'hi ha actualment 39.

El president de Creu Roja ha puntualitzat que, a més de la gestió del programa d'ajuda al refugiat establert per la UE, l'entitat acull altres persones que "arriben i toquen a la porta", encara que no estiguin inclosos en aquesta iniciativa. En aquest sentit, ha indicat que hi ha unes 10 persones que demanen asil mensualment, procedents de llocs en conflicte com Colòmbia, Veneçuela i Ucraïna.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha recordat que l'Ibavi cedeix actualment un total de 155 pisos del seu parc d'habitatge públic a 25 entitats (7, ajuntaments), per donar "una resposta específica a demandes socials molt concretes".

stats