Balears 18/07/2014

L’Audiència veu indicis de delicte en l’article d’Antoni Camps

En concret, l'Audiència considera que la querella dels docents apunta a indicis de delicte pel que fa a injúries i calúmnies, mentre que desestima les denúncies d'amenaces i incitació a l'odi contra el col·lectiu docent

Mercè Pinya
1 min
Antoni Camps va provocar rebuig entre els docents per un escrit en què parlava de "llistes negres".

PalmaLa sala segona de l'Audiència Provincial de Palma ha estimat el recurs d'apel·lació presentat pel grup de professors de l'IES Joan Ramis i Ramis de Maó contra la decisió del Jutjat de Primera Instància número 2 de Maó, que desestimà la querella dels docents contra el diputat del Partit Popular Antoni Camps arran d'un article publicat un dia abans de l'inici de la vaga indefinida. En resposta a aquesta apel·lació, el tribunal emeté dimarts una resolució de revocació parcial d'aquella decisió del Jutjat de Primera Instància, estimant en part l'apel·lació dels docents. L'acte judicial dóna curs, per tant, a la tramitació judicial de la causa.

Injúries i calúmnies

Concretament, l'Audiència considera que la querella dels professors de Maó apunta a indicis de delicte pel que fa a injúries i calúmnies, explicaren ahir els docents. Les manifestacions de Camps "poden ser constitutives de delicte d'injúries en la mesura que lesionen la dignitat dels querellants i menyscaben la seva fama atacant el seu bon fer professional de manera immotivada i gratuïta". Els querellants explicaren també que les acusacions del diputat als docents de "fer bullying" podrien constituir un delicte d'injúries. D'altra banda, l'Audiència desestima les denúncies d'amenaces i d'incitació a l'odi contra el col·lectiu docent, ja que considera que "no es pot criminalitzar el contingut del missatge contrari a l'exercici del dret de vaga", perquè preval per damunt de tot el dret a la llibertat d'expressió.

stats