Balears 05/02/2015

L'Assemblea de Docents serà al Pacte però vol esmenar-ne continguts

Obriran un període de treball per aclarir quins aspectes no veuen clars, fet que obligaria a modificar el calendari de Pacte per les Illes

Mercè Pinya
2 min
L'Assemblea de Docents s'ha reunit a l'IES Marratxí. ISAAC BUJ

PalmaHa estat una assemblea llarga i amb una alta representació: docents d'assemblees de fins a 43 centres diferents. El debat ha estat intens i ha conclòs amb una decisió salomònica presa per unanimitat: l'esborrany del Pacte per l'Educació tal com està ara es vol esmenar, però també per unanimitat s'hi vol ser i s'hi vol participar.

“Ara ens donam un temps de feina per concretar els punts que consideram que cal aclarir o que no veim clars”, ha explicat el portaveu de l'Assemblea, Guillem Barceló. Es tracta de fer un buidatge de les esmenes que han arribat de més de 40 centres educatius i separar aquelles que coincideixen en major mesura de les que tenen menys pes, una tasca que preveuen fer “en els propers dies” per tornar després el buidatge fet a les assemblees de centre i, finalment, tornar a convocar una altra assemblea general. Es tracta d'un procés que confien que “no s'allargui més d'un mes” i que no es preveu en el calendari inicial del Pacte per les Illes, que té pressa per presentar un document amb cara i ulls als partits polítics abans que elaborin els respectius programes electorals. Tot i això, Barceló apunta que “si hi ha voluntat de pacte, hi ha d'haver flexibilitat”.

Tot i que en l'assemblea d'aquest dijous que s'ha fet a l'IES Marratxí tampoc no s'ha entrat gaire en el detall, els docents consideren que hi ha aspectes de l'esborrany actual que caldria “afinar”. Entre aquests hi destaquen la carrera docent, “en la qual es poden veure inconcrecions que poden generar inquietud”, l'elecció del professorat, o la funció directiva.

Així mateix, reconeixen que hi ha hagut moltes esmenes recollides per les assemblees dels centres demanant més compromís pel que fa a la presència del català a l'educació.

La decisió de l'Assemblea de Docents es comunicarà a Illes per un Pacte, que haurà de decidir ara si modifica o no el seu calendari previst per ajustar-se a aquest nou escenari.

stats