EDUCACIÓ
Balears 23/08/2014

L’Assemblea de Docents vol fer un front comú a escala estatal

M. Pinya
2 min

PalmaLa societat civil catalana està convocada avui a la Marxa per l’Educació que comença a Girona i acabarà dia 30 d’agost a Barcelona. Es tracta d’una iniciativa de l’Assemblea Groga, l’equivalent a Catalunya de l’Assemblea de Docents, que hi ha de participar. A la Marxa es preveu que s’hi sumin també la plataforma Crida, i Jaume Sastre -docent que va fer 40 dies de vaga de fam- hi està convidat a fer un dels parlaments inicials.

Un dels portaveus del comitè de vaga de l’Assemblea de Docents, Iñaki Aicart, ja participà aquest dijous en un acte previ a la marxa a Girona. Aicart va explicar l’experiència de l’Assemblea i la seva estratègia per a aquest curs que ha de començar el proper mes de setembre. La intenció dels docents és, segons afirmà, coordinar les diferents plataformes de docents per articular un front comú en defensa de l’educació de qualitat. “De fet, la coordinació estatal és un dels objectius principals de l’Assemblea de Docents, com també ho és participar en l’elaboració del Llibre Verd de l’educació que impulsa la plataforma Crida”, assenyalaren ahir.

Aicart féu referència també a la intenció d’incrementar les mobilitzacions amb vista al segon trimestre i a la planificació d’una possible vaga indefinida el mes d’abril, just abans de les eleccions autonòmiques i municipals si el president del Govern, José Ramón Bauzá, no assumeix la negociació, tal com ja es decidí en l’assemblea general del mes de juny passat.

La Marxa per l’Educació Pública que organitza l’Assemblea Groga té un recorregut de 8 dies i 118 quilòmetres entre Girona i la seu del Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella de Barcelona.

stats