MEDI AMBIENT
Balears 07/12/2016

Cort duplicarà el nombre d'equips de lluita contra rates, cuques i moscards

L'Ajuntament de Palma atribueix a "la bona climatologia, sumada a les pluges intenses, però molt concentrades", la proliferació de mosquits al municipi

X.a.
2 min
L'Ajuntament de Palma incrementa el pressupost destinat a  lluitar contra les plagues de rates, cuques i moscards.

PalmaL'Ajuntament de Palma, i més concretament la Regidoria de Sanitat, duplicarà el 2017 el nombre d'equips que lluiten contra les plagues, que passarà de 2 a 4, un dels quals es dedicarà a emergències. El pressupost també s'incrementarà i arribarà als 800.000 euros. Cort ha pres aquesta decisió davant l'elevat nombre de queixes de veïns per la proliferació de rates, moscards i cuques a diferents indrets del terme municipal.

La portaveu municipal i regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, afirma que aquesta abundància en el nombre de rosegadors i insectes "té una relació amb la climatologia". Segons diu, "les altes temperatures i les pluges intenses pperò molt concentrades" són la causa principal que la temporada, per exemple, del moscard s'hagi allargat. De fet, i a causa de les temperatures registrades aquesta tardor, Sanitat va allargar fins a final d'octubre la campanya d'eliminació del moscard comú.

Fins a principi del mes de novembre, l'Ajuntament de Palma va rebre més de 3.300 queixes de veïns per la presència de rates, cuques i moscards, una xifra que a final d'any podria arribar a les 4.000, xifra que situaria Ciutat al mateix nivell que València.

Prealerta per sequera

Per altre costat, la regidora d'Ecologia ha explicat que "els aqüífers estan encara a un 30% de la seva capacitat", fet que suposa "unes dades que no són bones". Neus Truyol recorda que encara "estam en prealerta per sequera" i diu que "es mantindran les mesures d'estalvi en previsió d'una primavera i d'un estius secs". Amb l'objectiu de no buidar encara més els aqüífers, Truyol ha assegurat que "Emaya en traurà poca aigua per tal que l'aigua de pluja els pugui recarregar". L'Ajuntament de Palma continuarà subministrant aigua dessalada.

Truyol insisteix en la necessitat de "dur a terme un consum eficient i responsable", a la vista que "les previsions indiquen un estiu del 2017 calorós i amb una gran afluència de turistes, cosa que suposarà registrar uns consums elevats".

stats