CAS CURSACH

El jutge fixa una fiança de mig milió d'euros per a Tolo Sbert

El número dos de Cursach pot sortir de la presó tan aviat com pagui aquesta quantitat

El jutge del cas Cursach, Manuel Penalva, ha fet cas de la petició de la Fiscalia Anticorrupció i ha fixat una fiança de mig milió d'euros per a Tolo Sbert, la mà dreta del líder d'una presumpta organització criminal que ha batejat una de les causes judicials més mediàtiques de l'actualitat mallorquina. D'aquesta manera, Sbert podria sortir de la presó tan aviat com aboni aquesta quantitat.

Penalva va decretar el març presó preventiva per a Cursach i Sbert, als quals va imputar més de quinze delictes. Segons l'interlocutòria judicial que envià a tots dos al centre penitenciari, els investigadors van considerar que Cursach liderava una autèntica màfia que beneficiava els seus interessos en detriment de la seva competència empresarial, amb la connivència de policies, funcionaris i polítics del Govern i de Palma i Calvià. Del mateix text es desprèn que Sbert hauria estat el braç executor de Tolo Cursach.

La notícia ha posat en alerta alguns dels empresaris de la competència del Grup Cursach que han denunciat amenaces i coaccions per part del número dos del magnat de l'oci i alguns dels seus col·laboradors.

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF