El jutge Castro, que es jubila al desembre, ja té substituta

Després de quatre dècades de carrera judicial, el jutge del cas Nóos serà rellevat per la magistrada Martina Mora

El jutge del cas Nóos, José Castro, que es jubila aquest desembre, ja té substituta. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha designat la magistrada Martina Mora per encapçalar el Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma.

Castro es retira als 72 anys, després de quatre dècades de carrera. El 2015 va acollir-se a la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial que permetia prorrogar fins als 72 anys la jubilació forçosa per tal d'acabar la llarga instrucció del cas Palma Arena, una de les peces del qual és la causa que va asseure, per primera vegada en la història, membres de la monarquia al banc dels acusats.

El CGPJ recorda en una nota de premsa que el jurista, natural de Còrdova, és al capdavant del mateix jutjat des del novembre del 1990, catorze anys després de la seva entrada en la carrera judicial. 

La substituta de Castro, escollida per ser la sol·licitant de la plaça més veterana en la professió, treballa des del 2011 com a titular del Jutjat de Primera Instància número 5 de Palma.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF