Balears 03/09/2015

La Justícia obliga el Govern a pagar el concert d'aquest curs a les escoles de l'Opus

El Tribunal Superior de Justícia (TSJIB) ha dictat una interlocutòria on suspèn la resolució del Govern que anul·lava la subvenció a aquests centres

Ara Balears
2 min
SEGREGATS PER SEXE  Les escoles Aixa i Llaüt del Parc Bit segreguen els  alumnes per sexe.

PalmaLa Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha dictat aquest dijous una interlocutòria en la qual estima la mesura cautelar sol·licitada pels col·legis del Parc Bit, Aixa i Llaüt, i suspèn el punt 4 d'una resolució del Govern que anul·lava el concert educatiu per a aquest curs.

Així, el TSJIB estima la petició de les associacions de pares de les dues escoles d'una mesura cautelar que suspengués la decisió del Govern de cancel·lar, des de l'1 de setembre, el pagament de les nòmines i despeses. La decisió de l'alt tribunal se cenyeix a la peça separada oberta a partir de la petició de suspensió cautelar urgent realitzada pels pares dels dos centres, i no es pronuncia sobre la revisió per part del Govern del concert educatiu concedit a tots dos centres de l'Opus Dei des del curs 2014-15.

Les associacions de pares dels col·legis Llaüt i Aixa i l'entitat de promocions educatives Embat varen presentar el passat 4 d'agost un recurs contenciós administratiu contra l'acord del conseller d'Educació i Universitat del 23 de juliol d'iniciar la revisió d'ofici dels concerts concedits a tots dos centres, que mantenen línies d'educació separades per sexes.

En la resolució, el Govern va decidir suspendre l'abonament de nòmines i despeses des de tercer fins a sisè de Primària, fins que es resolgués aquest procediment. Els pares varen sol·licitar la suspensió cautelar d'aquest punt de la resolució, al·legant que el Govern havia incorregut en una desviació de poder aliena a l'interès general i als drets adquirits dels recurrents.

L'advocacia de la comunitat autònoma es va oposar a la petició perquè va entendre que no es donaven els supòsits perquè s'acordés la mesura cautelar de suspensió.

La Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB assenyala en la seva interlocutòria que, dins de l'estret marge de maniobra d'una peça separada de suspensió, entén que hi ha una aparença de bon dret en decidir suspendre el punt quart de la decisió del Govern, que afecta el pagament de nòmines i despeses des de l'1 de setembre.

Per acordar la suspensió, el tribunal ha tingut en compte que les sentències en altres casos precedents de concerts educatius es varen allargar en el temps i varen suposar que després s'haguessin de restablir els perjudicis ocasionats als recurrents, així, com que en aquest cas, si persistís la suspensió, "els perjudicis serien de difícil reparació".

A més d'anul·lar la cancel·lació de pagaments que va ordenar el Govern a partir de l'1 de setembre, la Sala Contenciosa Administrativa també ha acordat imposar els costos processals d'aquest incident a la part demandada.

stats