Balears 05/09/2016

Jurado veu la sortida del PP de la comissió de la diada de Mallorca com a "demagògia barata"

L'òrgan, sense president des de fa dos mesos, ha de decidir si es canvia la data de la celebració

Carmen Buades
2 min
Festa.

PalmaEl vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, Jesús Jurado, ha definit com "un acte de demagògia extrema i barata" la decisió del Partit Popular d'abandonar la comissió que ha de decidir un possible canvi de data per a la diada de Mallorca. Jurado ha assegurat que la missió de l'òrgan és valorar si és necessari deixar de celebrar-la dia 12 de setembre, a més de repensar el format de la festa per tal de fer que la ciutadania se la senti més seva. Sobre la diada d'enguany, el conseller ha recordat als populars que el programa és competència de l'equip de govern i que, per tant, estan escenificant un "paperot".

Per part seva, Mauricio Rovira, líder del PP a la institució insular, ha afirmat que el seu grup polític està "profundament molest" perquè no ha rebut informació sobre els actes que s'organitzaran al voltant del 12 de setembre, una data que, considera, el Pacte ha volgut "dinamitar" repartint punts del programa entre altres dates: "Molts els han fixat per a dia 11, diada de Catalunya, i el 12 queda relegat perquè només es farà l'entrega de medalles". Segons el portaveu popular, la decisió de deixar la comissió arriba perquè consideren que és "una cortina de fum" quan, en realitat, tot gira al voltant de la data, una qüestió sobre la qual "alguns tenen massa interès".

La comissió sobre la diada ja va tenir un entrebanc al mes de juliol, quan el seu president, Toni Amengual (El Pi), va decidir deixar-la per "falta de suport i implicació de l'equip de govern i de la presidència del Consell" a l'hora de fixar la nova data. Durant els primers mesos de l'any, la comissió havia consultat un grup d'experts sobre quin seria el millor dia per celebrar la festa de Mallorca i la majoria defensava que havia de ser el 31 de desembre. Ara, sense president i amb un dels membres de l'oposició fora, Miquel Ensenyat, el president del Consell insular, ha d'escollir un nou president per "reprendre la feina" que s'ha aturat durant l'estiu.

stats