PARTITS
Balears 01/04/2017

Jarabo anuncia primàries a les Balears després de l’estiu

Membres dels cercles s’incorporen a l’executiva

C. Buades
2 min
L'assemblea del Consell Ciutadà Autonòmic d'ahir a la seu de Podem.

PalmaPodem farà primàries autonòmiques a les Balears després de l’estiu, “probablement a l’octubre o al novembre”, va afirmar ahir el seu secretari general, Alberto Jarabo, abans de començar la reunió del Consell Ciutadà Autonòmic (CCA), l’executiva de la formació. Si bé no va confirmar si es presentaria per renovar el càrrec, Jarabo va fer una crida a la “unitat” que ja sonava a Vistalegre II i va desitjar que des del partit es faci feina per “treure una candidatura unitària”.

Per tal de convocar-les, la formació dels cercles a les Illes està pendent, segons va explicar Jarabo, de la direcció estatal, ja que es vol fer quadrar els calendaris de tots els processos de primàries d’aquelles comunitats on s’hagin de renovar els òrgans de decisió.

En el cas de les Balears, es va dissoldre la Comissió de Garanties (l’òrgan que vetla pel compliment del codi ètic) després de la dimissió del seu secretari jurídic, qui, presumptament, va fer xantatge a un membre del Consell Ciutadà. No serà fins a les primàries que es podrà decidir una nova comissió, les funcions de la qual són assumides en aquest moment per la Comissió de Garanties a l’àmbit estatal.

Pel que fa al Consell Ciutadà Autonòmic, diversos membres varen dimitir del càrrec durant la crisi interna que va sacsejar Podem a partir del novembre i que va acabar amb l’expulsió de les diputades Montse Seijas i Xelo Huertas.

Davant el risc d’haver de deixar el partit en mans d’una gestora per la dimissió d’un nombre elevat de membres, des del consell de coordinació es va acordar demanar als cercles actius de la formació que enviassin propostes de persones que en volguessin formar part fins a la formació del nou Consell Ciutadà que sortirà de les primàries. La reunió d’ahir tenia com a objectiu, de fet, la presentació d’aquests nous membres i la distribució de tasques dins l’òrgan.

stats