Balears 26/11/2014

El IV Fòrum Social de Mallorca creu que 'una altra educació és possible'

El 28 i 29 de novembre l'IES Josep Maria Llompart acull aquest espai de diàleg centrat en l'educació en aquesta edició

M. Pinya
2 min

PalmaEl Fòrum Social de Mallorca, bevent de l'esperit del primer Fòrum Social de Porto Alegre, no només creu que "un altre món és possible", sinó que "una altra educació, també". Amb aquestes paraules, Margalida Seguí explica l'ànim de la quarta edició d'aquesta iniciativa, que enguany se centra en l'educació.

"Volem que sigui un intercanvi d'idees, de propostes i de diàlegs", ha assegurat la portaveu del Fòrum, que aprofundeix en l'anàlisi de la crítica del model neoliberal imperant i "proposa alternatives a partir de la nostra realitat concreta".

La quarta edició del Fòrum Social de Mallorca tindrà lloc aquest divendres 28 i dissabte 29 de novembre a l'IES Josep Maria Llompart de Palma. El programa inclou una taula rodona amb el títol 'On som en educació a les Illes?' amb la participació de l'exdirector de l'Institut d'Avaluació de la Qualitat del Sistema Educatiu Bartomeu Canyelles, el professor de Filologia Catalana Nicolau Dols, el catedràtic de Pedagogia Social Martí X. March i la professora titular del departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació Francesca Salvà.

El mateix dissabte el 'Llibre Verd', iniciativa de la Plataforma Crida –integrant també del Fòrum Social de Mallorca– centrarà el debat. "És hora de ser propositius, no només amb vista a la comunitat educativa, sinó també amb la participació de la resta de la societat", afirma Eusebi Riera, portaveu de Crida. Per això pretén que l'espai del Fòrum serveixi per "discutir el Llibre Verd, que s'ha d'escriure més que llegir".

La jornada de dissabte s'encetarà amb la taula rodona 'Propostes de futur: cap on ha d'anar l'educació de les Illes?', amb representants del Cercle per l'Educació, Menorca Edu21, Pitiüses per l'Acord Educatiu i la Plataforma Crida. El professor de la Universitat de València Jaume Bonafè, per part seva, parlarà a continuació de 'Subjecte polític i educació', en la conferència prèvia a les conclusions.

Des de l'organització recorden que encara s'hi poden inscriure i que hi haurà servei d'escoleta d'infants.

stats