La fundació investigada per la presumpta estafa dels falsos medicaments és al domicili d'un catedràtic de la UIB

El doctor en Biologia Molecular Pablo Escribá és un dels cinc detinguts en el marc de l'operació

La Fundació Marathon, investigada en el marc de la presumpta estafa liderada per dos professors de la UIB, està registrada en el domicili del doctor Pablo Escribá, catedràtic de Biologia Molecular de la UIB, segons ha pogut comprovar l'ARA Balears.

Tot i que fonts policials no han volgut confirmar si Escribá és un dels cinc detinguts en el marc de la investigació policial, la nota de premsa remesa als mitjans aquest dimarts sí que especifica que els suposats líders de la trama "s'aprofitaven de la situació dels malalts i els seus familiars, i els oferien la suposada cura a la malaltia abonant elevats imports a través d'una fundació sense ànim de lucre". Aquesta fundació, que fonts policials han confirmat que es diu Marathon, "emmascarava la venda del producte com una donació voluntària dels familiars per a la investigació, camuflant així el que realment era: la compra d'una substància sense efectes curatius".

Segons ha pogut comprovar aquest mitjà, la fundació està domiciliada al carrer de Pons i Gallarza de Palma. A la bústia, s'hi pot veure clarament que hi viu el doctor Escribá. Fonts properes a  la investigació han confirmat, a aquest mitjà, que Escribá és un dels detinguts que han quedat en llibertat amb càrrecs.

Escribá i la fundació van participar activament en la campanya #vaportinacho, que, segons han confirmat fonts policials, hauria estat una de les víctimes de la presumpta estafa.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF