Balears 09/06/2017

Horrach s'aparta temporalment del cas de la Policia Local

El Col·legi d'Advocats de les Balears ha aconsellat a l'exfiscal d'Anticorrupció que així ho faci, després que ell mateix en fes la consulta

Anna Schnabel
2 min
L'exfiscal  Pedro Horrach, i el fiscal Miguel Ángel Subirán en imatge d'arxiu.

PalmaPedro Horrach decideix fer un pas al costat i abandona, de moment, el cas de la Policia Local, tal com ha pogut confirmar aquest divendres aquest diari. Avui mateix ho ha notificat al Jutjat d'Instrucció número 12, que investiga la causa. La decisió del lletrat és conseqüència de que el Col·legi d'Advocats de les Illes Balears (ICAIB) li hagi aconsellat, per prudència, que així ho faci després que ell mateix en formalitzàs la consulta el dilluns. Ho va fer degut als dubtes que alguns testimonis del cas i la pròpia fiscalia d'Anticorrupció varen presentar davant la compatibilitat de la seva activitat com a advocat d'una persona investigada en el 'cas Cursach' i la seva participació en la causa quan encara exercia com a fiscal.

Amb tot, segons fonts jurídiques, l'ICAIB en cap moment conclou que així sigui. Tal i com respon a la consulta d'Horrach, amb la informació que té a hores d'ara no pot determinar si efectivament l'activitat actual de l'advocat és conciliable amb la que va desenvolupar en el passat com a fiscal en el marc de la mateixa causa. Així, entrar al fons de la qüestió i prendre una decisió encara no és a les seves mans perquè no disposa de la documentació necessària per a determinar en base a criteris objectius i de manera contrastada l'esmentada incompatibilitat. D'aquesta manera, Horrach renunciarà o reprendrà la defensa de Nadal quan l'ICAIB pugui dictaminar-ho.

La controvèrsia va saltar tan aviat com Horrach va aparèixer als jutjats com a advocat defensor de l'exdirector general de Comerç de Calvià, Jaume Nadal, detingut el passat 25 de maig per la seva vinculació amb Cursach. El lletrat ha sostingut en tot moment que la polèmica generada era "absurda" perquè la seva activitat com a fiscal sols es limità a "rebre denúncies i a canalitzar-les" al seu aleshores company de Fiscalia, Miguel Ángel Subirán, i al jutge instructor del cas, Manuel Penalva.

D'altra banda, al·legà que el seu client estava imputat per uns fets que van tenir lloc el 2017, mentre que els testimonis que denunciaren davant el jutge que Horrach "ho sabia tot" i, per tant, podia utilitzar la informació en contra seva, es referien a uns fets que varen tenir lloc entre el 2014 i el 2015. Una vegada el Col·legi tingui tota la informació, podrà determinar si l'exfiscal pot continuar exercint com a advocat en el cas.

stats