Balears 04/04/2017

Quantes hectàrees de posidònia arrasen els iots?

L'APB sol·licitarà a la UIB un estudi per conèixer el grau d'afectació que produeixen els fondejos i la nàutica recreativa a les praderies

Ara Balears
1 min
Una pradera de posidònia a la Mediterrània. / MANU SAN FELIX

PalmaQuantes hectàrees de posidònia arrasen els iots que fondegen als ports de les Illes Balears? Com afecta realment la nàutica recreativa al fons marí? L'Autoritat Portuària de les Balears (APB) sol·licitarà a la Universitat de les Illes Balears (UIB) un estudi per conèixer l'estat de la posidònia a les aigües exteriors (zona II) dels ports que gestiona, a més dels factors que poden afectar-ne el correcte manteniment i la protecció de la biodiversitat.

Aquesta petició respon a la sol·licitud de l'Associació de Navegants de la Mediterrània-ADN al president de l'entitat, Joan Gual de Torrella, de conèixer l'estat actual del fons marí i el grau d'afectació que produeixen els fondejos i la nàutica recreativa en general a la posidònia.

Gual ha rebut el president de l'associació, Gabriel Dols Mateu, i li ha comunicat que estendrà la sol·licitud a la UIB per avaluar de la manera més documentada i rigorosa possible l'estat de la situació i estudiar les accions que siguin necessàries per a la protecció del fons marí, en virtut del conveni marc de col·laboració existent entre ambdues.

stats