Balears 14/11/2017

El Govern realitza 162 inspeccions a Mallorca i 75 a Eivissa per controlar el lloguer turístic

El vicepresident del Govern ha volgut deixar clar que l'objectiu de l'Executiu no és "recaptar" sinó posar-hi ordre

Ara Balears
2 min
Biel Barceló, aquest dimarts dematí al Parlament de les Illes.

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha realitzat a Mallorca 162 inspeccions referides a l'oferta il·legal del lloguer turístic des que va entrar en vigor a l'agost la nova llei del lloguer turístic, mentre que els inspectors del Consell d'Eivissa n'han duit a terme 75.

Abans que entràs en vigor aquesta llei, la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme va obrir expedients a 15 agències de Mallorca que oferien lloguers il·legals, per la qual cosa se'ls han imposat sancions per valor de 250.000 euros.

El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, ha informat d'aquestes dades d'inspecció al Parlament en ocasió d'una pregunta formulada per Podem en el ple d'aquest dimarts. Les actuacions realitzades a Mallorca i Eivissa, visites a pisos o rastreig de plataformes digitals, podrien comportar nous expedients sancionadors.

Durant la seva intervenció, Barceló ha deixat clar que l'objectiu del Govern no és "recaptar" doblers procedents de les sancions, sinó "posar ordre on no n'hi havia" i que es compleixi la nova llei. El conseller ha recordat que l'anterior llei de turisme també prohibia el lloguer turístic en pisos, però "no hi posava ordre" perquè no es complia.

Des de Podem, però, la sensació és de decepció. Ho ha expressat així la seva portaveu parlamentària, Laura Camargo, qui ha assegurat que el baix nombre d'inspeccions "no demostra que la llei s'estigui complint". Segons Camargo, la llei "ha de poder garantir l'accés a l'habitatge digne i sancionar tots els lloguers il·legals", cosa que ara per ara, segons la formació morada, no s'està fent.

Barceló ha recordat que l'estiu passat el Govern es va posar en contacte amb els responsables de les plataformes digitals perquè complissin la nova llei. Algunes d'aquestes plataformes "ja han actuat" i han retirat tota l'oferta il·legal i "d'altres s'hi estan resistint més", ha comentat.

stats