Balears 26/10/2017

El GOB porta al Ministeri de Medi Ambient la proposta per protegir l'àrea marina de la Dragonera

Els ecologistes demanen que la Conselleria defensi aquesta proposta davant el Ministeri

Ara Balears
1 min
La Dragonera amb un capell de núvols.

PalmaEl GOB pot presentar, a la fi, la proposta de protecció de les aigües que envolten la Dragonera al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA). Tot i que l'any passat es va establir la reserva marina del freu de la Dragonera, la resta de zones marines que envolten l'illot no es van poder protegir perquè eren competència de l'Estat.

Ara, el Ministeri ha obert un procediment per complementar la reserva marina autonòmica i, per tant, declarar zona protegida la d'aigües exteriors. Segons ha informat el GOB en un comunicat, el procés ha inclòs una fase de consulta pública, que ha estat on han presentat la proposta d'àmbit a protegir.

Els ecologistes han proposat que la reserva marina en aigües exteriors incorpori la zona situada al nord i al ponent de la Dragonera –que forma part de la LIC-ZEPA de l'illot–, l'àrea marina de la Zona d'Especial Conservació del Rajolí –que forma part del paratge natural de la serra de Tramuntana– i la zona que es troba entre les dues anteriors, necessària per a la conservació del virot petit, "l'espècie d'au marina més amenaçada d'Europa".

D'altra banda, han instat la Conselleria de Medi Abient a ampliar el Parc Natural de la Dragonera –que no incorpora àmbit marí–, cosa que permetria regular algunes activitats, i a defensar la proposta presentada al Ministeri "davant les autoritats estatals".

stats