Balears 10/10/2017

El GOB celebra el desbloqueig de la demolició dels apartaments de Cala Llamp

Els ecologistes lamenten que hagin hagut de passar cinc anys entre la sentència i l'autorització per entrar als polèmics edificis

Ara Balears
1 min
Els polèmics 12 apartaments il·legals construits a Cala Llamp

PalmaEl grup ecologista GOB ha celebrat, a través d'un comunicat, la interlocutòria que desbloqueja la demolició dels apartaments il·legals de Cala Llamp. “Després de cinc anys des de la sentència definitiva –destaquen– el jutge autoritza l’Ajuntament perquè entri als apartament i redacti definitivament el projecte de demolició”.

Els ecologistes lamenten que “han hagut de passar més de cinc anys des de la sentència del TSJIB de l’any 2011 que ratificà la de l’any 2009, d’acord amb la qual es declarava nul·la de ple dret la llicència d’obres concedida el juliol del 2005 per part de l’Ajuntament, amb Eugenio Hidalgo al capdavant com a batle, i es donava així la raó al GOB”.

La sentència, remarquen, determinava clarament que “l’Ajuntament vindrà obligat a dictar els actes que siguin necessaris per a la restauració de l’ordre urbanístic infringit, inclosa la demolició” dels 24 apartaments, aparcaments i piscina.

Després d’això, denuncien, l’Ajuntament va iniciar un procés de dilació en l’execució de la sentència, al·legant, entre altres coses, que els propietaris no responien als intents del Consistori d’entrar als immobles per poder redactar correctament el projecte de demolició.

El termini voluntari, perquè l’execució era voluntària, de la demolició finalitzà el 4 de juliol 2015, emperò els dos blocs de pisos han continuat drets fins avui, lamenten.

“No és el final de tot el procés, però és una passa molt important que obre la porta a la demolició efectiva i definitiva d’aquests apartaments il·legals”, conclouen.

stats