Balears 30/03/2017

El Fons Mallorquí de Solidaritat invertirà 60.000 euros en un centre maternoinfantil a Mali

Es destinaran doblers a projectes municipalistes, d'igualtat i relacionats amb les persones refugiades a la Mediterrània

Carmen Buades
2 min
Jurado i Rosselló durant la roda de premsa d'aquest dijous

PalmaEl Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació invertirà durant el 2017 60.000 euros en la construcció d'un centre maternoinfantil a Kouniana, a Mali. També es destinaran 27.000 euros a la posada en marxa d'un centre sanitari per a persones refugiades i locals sense recursos a l'illa de Quios (en concret, es rehabilitarà una part d'una antiga clínica i s'equiparà la consulta de ginecologia).

Són dues de les iniciatives a les quals, afegint-ne d'altres que ja estan en marxa i que han tingut finançament en convocatòries anteriors, es contribuirà des de Mallorca. Antònia Rosselló, gerent del fons, ha explicat aquest dijous durant la presentació dels projectes que enguany s'ha cercat "impulsar els projectes relacionats amb l'àrea Mediterrània", tot i que les línies de cooperació inclouen dos grans eixos més: el suport a projectes municipalistes i les iniciatives relacionades amb l'empoderament de la dona.

"En situacions de guerra i violència, les dones són el sector de la població més vulnerable", ha afirmat Jesús Jurado, conseller insular de Participació Ciutadana i Presidència, qui també ha recordat que "la igualtat de gènere i la sensibilització són una premissa que influeix de manera transversal a l'hora d'elaborar polítiques públiques" i que el Consell de Mallorca contribueix amb 750.000 euros a projectes de països del sud, 100.000 més que l'any passat.

A més del de Grècia, es donarà suport a altres projectes d'emergència, com l'assistència obstètrica i ginecològica a refugiades palestines i sirianes al Líban, a la qual s'invertiran 16.500 euros. "Al Líban existeix el copagament i les dones refugiades estan en una situació molt precària", ha explicat Rosselló. No obstant això, la gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat també ha recordat que els doblers destinats a projectes amb dones com a protagonistes (un 30% del total) no són només de caràcter "assistencial", sinó que es vol fomentar "l'empoderament econòmic, polític, social i familiar" de les dones a les seves comunitats.

En aquest sentit, les iniciatives relacionades amb igualtat en les quals invertirà el fons (amb l'aportació del Consell de Mallorca com a soci principal) són diverses: campanyes de promoció de la igualtat a Bolívia, d'enfortiment de col·lectius de dones a Burkina Faso i d'empoderament al Perú i millorar els serveis socials bàsics a una regió del Marroc en són alguns.

stats