Balears 01/08/2017

Foment rebutja pagar 450 M€ a la gestora fallida del Pertús pel final de la concessió

El jutge ha exculpat de qualsevol responsabilitat per mala gestió la constructora de Florentino Pérez ACS, segons publica 'La Vanguardia'

Ara
1 min
El túnel del Pertús és la infraestructura estrella del tram transfronterer del TGV, que es va adjudicar a la concessionària TP Ferro

BarcelonaEl govern espanyol avisa que no pagarà la indemnització de 450 milions d'euros que reclama l'antiga gestora del túnel del Pertús TP Ferro, com a compensació per la seva fallida a finals de l'any passat, segons publica aquest dimarts 'La Vanguardia'. Espanya i França, els dos estats que connecta la infraestructura, estan ultimant l'informe que determinarà si han de pagar la companyia.

Les administracions culpen TP Ferro de mala gestió –l'empresa va ser incapaç de refinançar el seu deute de 560 milions–, mentre que la companyia assegura que el projecte va fracassar per la inacció del sector públic, que no va fomentar que hi passessin més trens.

A més, fa unes setmanes el jutge que porta el cas va exonerar de qualsevol responsabilitat la constructora de Florentino Pérez ACS i la francesa Eiffage, propietàries del 50% de TP Ferro, que no es veuran afectades pel concurs de creditors.

El setembre passat, Florentino Pérez, president del Reial Madrid i també de la constructora ACS, reclamava, juntament amb els seus socis francesos d’Eiffage, fins a 450 milions d’euros a l’Estat després que TP Ferro es veiés abocada a la liquidació en no superar el concurs de creditors.

No obstant, els bancs i els fons que donaven suport a la companyia van acabar girant l’esquena a la societat formada per ACS i Eiffage. Del total de 557 milions d’euros de deute, 392 estan precisament en mans dels bancs i els fons d’inversió, que van evitar que hi hagués acord a l’hora de resoldre el concurs.

stats