Balears 11/07/2017

Fins a 800 joves sense feina podran treballar per a l'Administració a partir del setembre

El Govern presenta el programa d'inserció per a menors de 30 anys qualificats, que té un pressupost de gairebé 14 milions d'euros

Ara Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat la importància de "retenir talent"

PalmaFins a 800 joves podran beneficiar-se enguany del programa SOIB Joves Qualificats del Govern, que permet a menors de 30 anys amb estudis superiors realitzar pràctiques a ajuntaments, a consells, a empreses públiques i a la Universitat. Les contractacions, que començaran a partir del setembre, tindran una durada d'entre 9 i 15 mesos ampliables i tenen l'objectiu de donar una primera experiència professional de qualitat.

S'hi destinaran 13,8 milions d'euros, més del doble que l'any passat, i la intenció és que sigui una eina per "retenir talent" i "contribuir a la millora del model econòmic de les Illes", amb paraules de la presidenta del Govern, Francina Armengol. A la presentació del programa, aquest dimarts a la Universitat, també ha participat el vicepresident, Biel Barceló, qui ha reivindicat la importància de reduir l'atur juvenil a les Balears donant "una oportunitat" a "un capital humà molt valuós".

Per part seva, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha defensat que el pla permet als joves "ocupar un lloc de treball relacionat amb els seus estudis mentre perceben un salari digne i milloren les oportunitats d'ocupació futures".

Per inscriure-s'hi, és necessari ser menor de 30 anys, no tenir feina, haver cursat estudis universitaris o un grau superior de formació professional, no tenir cap experiència professional en el seu àmbit d'estudis i haver-se inscrit al SOIB i al sistema de Garantia Juvenil com a demandant d'ocupació.

A Mallorca hi haurà 552 beneficiaris, a Menorca 120, a Eivissa 120 i a Formentera 8. Estaran treballant a temps complet amb un contracte de pràctiques.

stats