FESTES POPULARS
Balears 04/09/2016

La festa amara Canamunt i Canavall

Per segon any, el col·lectiu Orgull Llonguet ha reunit milers de persones en una batalla d'aigua en la qual, com no podia ser d'una altra manera, ha acabat amb la vida del jutge Berga

Miquel Ramis
1 min
unnamed (2)

PalmaPer segon any consecutiu, el col·lectiu Orgull Llonguet ha aconseguit amarar de festa i convertir el parc de la Mar de Palma en una celebració popular que ha aplegat milers de persones. Els dos bàndols han acabats xops després d'una batalla d'aigua entre Canamunt i Canavall, que, com no podia ser d'una altra manera, ha acabat amb la vida del jutge Jaume Joan de Berga.

Amb les restriccions hídriques imposades per l'estat d'alerta per la sequera ben presents (s'hi han destinat 20.000 litres d'aigua reutilizada, un terç menys que l'any passat, i els bombers no hi han participat), Jaume de Sastre, capitost dels canamunters, i Pep Cabrit, prohom dels canavallers, han encapçalat les hosts, que han desfermat les hostilitats una vegada el jutge Berga ha comprovat que era impossible evitar-les.

Amb la música revetlera de la banda ambientant l'horabaixa, els enfrontaments han cessat quan Berga ha caigut abatut pels trets. Sastre i Cabrit no han tingut més remei que acordar un armistici sota la pressió que provocaven els crits "que es besin". Una besada dels dos capitosts que han imitat les hosts dels dos bàndols per tal de posar punt final a una celebració que sembla arrelar amb força gràcies a la participació de la gent. Tal com afirmen des d'Orgull Llonguet: "La festa la fa el poble, a Ciutat feim poble".

stats