Balears 12/01/2017

La jove ferida per una explosió de gas a Mercadal continua greu a la Vall d'Hebron

Els fets van succeir quan el gas acumulat a l'interior del seu pis va esclatar per causes que encara es desconeixen

Ivan Martín
1 min
Hospital de la Vall d'Hebron

Es MercadalLa jove que dimecres vespre va resultar ferida després que es registràs una explosió al seu habitatge al Mercadal continua amb pronòstic greu a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. La noia, de 26 anys, va poder sortir minuts després de la deflagració pel seu propi peu. El seu germà la va traslladar immediatament a l'hospital Mateu Orfila de Maó, on ingressà amb ferides de segon grau als braços i a la cara. Veient la gravetat de la situació, els facultatius van decidir enviar-la a la Vall d'Hebron, on es manté a l'UCI.

El servei insular de Bombers investiga les causes que podrien haver propiciat l'explosió. El responsable, Joan Gorrías, explica que "es va formar una acumulació de gas que amb una petita espurna podria haver estat suficient per fer explotar l'habitatge. Podria haver estat pitjor". El cap dels Bombers de Menorca considera que "la violència de l'impacte ha estat potent perquè fins i tot hi ha vidres a la carretera general i es va esfondrar una paret que unia dues habitacions".

Aquest episodi ha fet que des de Bombers es recordi la importància de realitzar un bon manteniment amb els utensilis que s'empren per al gas. En aquest sentit, Joan Gorrías indica que "és necessari passar les pertinents revisions i supervisar la goma o bombona de butà per tal que tot estigui en bon estat i evitar incidents".

La jove, de només 26 anys, era una persona coneguda al municipi. La seva participació en les festes patronals com a caixera la feia popular al Mercadal. La notícia d'aquest accident ha impactat tot el poble.

stats