Posam les faves en remull i les hi deixam un mínim de vuit hores. Feim un sofregit amb els alls sencers, el llorer, la ceba i la tomàtiga. Hi afegim les faves ja rehidratades ben escorregudes, hi donam dues voltes i ho cobrim amb un brou de peix suau. Ho coem uns 45 minuts en olla convencional i 15 en olla a pressió. Passam la fava parada pel passapurés i rectificam de saó. Coem la carn dels musclos juntament amb el bacallà -al qual haurem llevat la pell-, coberts amb una barreja de brou de peix, vi blanc i nata. En haver cuinat quinze minuts ho convertim amb pasta amb l’ajuda d’una batedora elèctrica. Per muntar el plat, posarem una cullerada de l’elaboració de musclo i bacallà; al damunt, hi col·locarem un llagostí lleugerament cuit, un musclo, unes tiretes de sípia marinada i les pells de bacallà fregides. Per acabar, servirem la fava parada marinera. Bon profit!
500 grams de fava pelada seca
Dues cebes
Quatre tomàtigues
Sis alls
Dues fulles de llorer
100 grams de bacallà
300 grams de musclos
12 llagostins blancs
Nata
Brou de peix
Vi blanc
Sípia
Sal, pebre bo i oli d’oliva