Balears 05/12/2016

Podem expulsa del partit a la presidenta del Parlament balear, Xelo Huertas

La comissió de garanties expulsa també a la diputada autonòmica Montse Seijas i al dirigent Daniel Bachiller, acusats d'un cas per presumpta corrupció

Ara Balears
2 min
Les diputades de Podem, Xelo Huertas, i Montse Seijas, al Parlament.

PalmaLa comissió de garanties de Podem ha decidit expulsar del partit a la presidenta del Parlament balear, Xelo Huertas, a la diputada autonòmica per Menorca Montse Seijas i al secretari d'Acció Institucional, Daniel Bachiller, per un presumpte cas de corrupció relacionat amb les guerres internes dins de la formació. De fet, tots tres ja estaven suspesos de militància des de fa gairebé un mes. Segons la secretaria d'Organització estatal, dirigida per Pablo Echenique, tant Huertas com Seijas haurien utilitzat el seu càrrec per beneficiar Bachiller, en concret, a través de la signatura d'un conveni entre el Govern balear i el laboratori científic que aquest dirigeix.

El secretari general de Podem a les Balears, Alberto Jarabo, ha confirmat en declaracions a Ràdio Mallorca la seva expulsió. Així, ha assenyalat que ara tenen un termini de 7 dies (fins el proper 7 de desembre) per presentar un recurs davant la comissió de garanties estatal, la qual serà la que prendrà una decisió definitiva sobre el cas. Segons ha assenyalat Jarabo, encara no ha pogut estudiar els motius que ha apuntat la comissió de garanties per decidir-ne l'expulsió. "Encara no he llegit la resolució definitiva", ha destacat Jarabo, qui ha afegit que el vot de les tres persones que formen la comissió de garanties a les Illes ha estat per "unanimitat".

D'altra banda, la formació morada recorda en un comunicat en el que oficialitza la decisió que "les persones afectades continuen en suspensió cautelar de militància i continuen sense representar o parlar en nom de Podem". A més, Podem aprofita per destacar que és el partit amb un "codi ètic més estricte", pel que es té "tolerància zero davant qualsevol actitud que no defensi exclusivament l'interès general".

stats