Balears 07/09/2017

EUIB reclama l'abolició total del bou de Fornalutx

La formació ecosocialista denuncia que l'animal continua sent maltractat

Ara Balears
1 min
Primer bou de Fornalutx 'a la balear'.

Palma"Ni correbou modificat, ni correbou descafeïnat ni mitges tintes, abolició total del correbou de Fornalutx", així s'ha pronunciat Esquerra Unida de les Illes Balears arran del primer 'bou a la balear' sota la regulació de la Llei de benestar animal. Això ha suposat que l'animal no ha estat fermat per les banyes ni posteriorment ha estat sacrificat. Tot i això, un grup d'animalistes ha tornat a protestar en una jornada marcada per la pluja.

Des d'EUIB insisteixen que el brau continua patint en el format actual i que l'única via possible per evitar el maltractament animal és l'eliminació total. "El maltractament animal no ha de regular-se, s'ha d'abolir completament", reclama Guillermo Amengual, coordinador de l'àrea animalista d'EUIB.

En un comunicat publicat aquest dijous, la formació ecosocialista ha denunciat el fet que el brau anàs lligat amb cordes, que fos estirat per cordes, que persones menors d'edat participassin de l'acte i que l'animal patís estrès. "Esperem que algú de la Conselleria de Medi Ambient hagi pres nota i actuï en conseqüència", ha conclòs Amengual, qui ha acusat les institucions mallorquines de no prendre's seriosament la defensa dels animals.

stats