Balears 04/04/2017

Esporles serà el primer poble 'smart' de les Illes Balears

El Consell de Mallorca i l'empresa IOTLABS han presentat els projectes Smart City i Smart Town

Ara Balears
1 min
D'esquerra a dreta, Elena Carrillo, Marta Cirera, Miquel Ensenyat i Bartomeu Olivares

PalmaEl Consell de Mallorca i l'empresa IOTLABS han acordat que Esporles serà el primer poble 'smart' a tot l'Arxipèlag dins dels projectes Smart City i Smart Town. El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la tècnica del Departament de Modernització i Funció Pública, Elena Carrillo, s'han reunit avui amb els representats de l'empresa Bartomeu Olivares i Maria Cirera per aclarir-ne els aspectes bàsics.

Els dos projectes tenen com a objectiu el desenvolupament de "pobles intel·ligents", en els quals se cerca aportar beneficis al medi ambient, amb accions com mesurar el subministrament i el consum d'aigua i electricitat mitjançant sensors i altres tecnologies.

Amb les ciutats intel·ligents es vol aconseguir connectar el "capital humà i el capital social" mitjançant una estructura creada a partir de les tecnologies de la comunicació i generar així un desenvolupament econòmic sostenible i millorar la qualitat de vida. El Consell de Mallorca ha escollit IOTLABS per dur a terme aquestes tasques.

L'empresa va traslladar fa uns mesos al Parc Bit tota la part de desenvolupament perquè "entenem que Mallorca és una bona localització per posar a prova noves solucions i sistemes tecnològics avançats".

stats