MODEL EMPRESARIAL
Balears 30/06/2016

Les empreses familiars generen el 66% dels llocs de treball a Balears

Un estudi de la Banca March conclou que aporten més del 80% del valor afegit generat

M.g.
1 min
La Banca March ha presentat aquest dijous les dades del seu estudi 'L'empresa familair a Balears'

PalmaMajoria absoluta d'empreses familiars en el mercat Balear. En concret, el 93,5% que estaven actives en el 2014 eren de família i representaven el 77,9% del treball assalariat de la regió. Ho detalla un estudi fet per la Banca March, 'L'empresa familiar a Balears', i que especifica que les empreses familiars aporten el 65,6% dels llocs de feina a Balears.

L'estudi conclou també que aquest tipus d'empreses aporten més del 80% del valor afegit generat per les societats mercantils. En el cas de les microempreses, el percentatge arriba gairebé al 95%. Ara bé, tot i les xifres optimistes, les empreses familiars encara no s'han recuperat dels nivells anteriors a la crisi. Segons es destaca, aquestes companyies tenen uns ingressos mitjans molt més baixos que els de les empreses no familiars. A més a més, aquestes darreres tenien una mitjana de 38 treballadors, mentre que les regentades per famílies, només de 26.

Una altra de les dades de l'informe, no obstant això, és que aquelles empreses familiars que persisteixen en el temps sí que són comparables a la resta. En concret, tingueren una mitjana de 55 treballadors, mentre que a la resta d'empreses familiars la xifra descendeix fins als 17. La intensitat del treball de les empreses familiars també és significativament major.

A l'elaboració de l'estudi hi han participat 11.490 empreses de diversos sectors entre els anys 2004 i 2014. El director general de Banca March, Alberto Cid, ha expressat durant la presentació de les dades que "ratifiquen la importància de l'empresa familiar" i ha posat en valor que són "l'únic banc" de l'Estat "amb propietat 100% familiar".

stats