Balears 31/08/2017

Educació oferirà entre 800 i 1.000 places d'oposicions al 2018

Tot i les nombroses queixes, només van reclamar 22 aspirants en la darrera convocatòria

Martí Gelabert
1 min
CCOO critica que el 30% de les places a 2017 han quedat sense adjudicar

PalmaEl conseller d'Educació, Martí March, ha assegurat aquest dijous que s'oferiran "entre 800 i 1.000 places d'oposicions" el 2018. Si més no, ha apuntat que és "el més probable". Encara cal definir com i on es repartiran, fer una reunió amb la mesa sectorial i coordinar-se amb Catalunya i el País Valencià, però tot apunta que a finals d'octubre els docents ja coneixeran tots aquests detalls en concret. Cal destacar, també, que hi haurà una altra convocatòria el 2019.

March ha aprofitat per recordar que, amb relació a les d'enguany, les reclamacions que s'han presentat "no arriben ni al 2% de la gent" que va opositar. En concret, hi van participar 1.128 aspirants i només 22 han reclamat. La majoria, segons March, per nota. Ara, la Direcció General de Personal Docent té tres mesos per contestar.

Tot i això, no ha negat que hi hagi matisos a millorar. El conseller ha assegurat que la seva àrea s'ha preparat "perquè les properes oposicions es facin millor". Això sí, valora de manera "molt positiva" la convocatòria del 2017, perquè es van realitzar per primera vegada des del 2011. També ha recordat que el 90% de la gent que ha obtingut plaça eren interins, el 70% del nombre de places que s'han adjudicat.

Els docents que han reclamat, si no obtenen la resposta considerada per part d'Educació, poden optar per la via d'un contenciós administratiu. Aquest cas seria la "manera legal" per poder repetir algunes proves. Això sí, March ja ha considerat que de manera "molt concreta", tot i que s'ha desmarcat d'aquest procés. En aquesta línia, ha apuntat que els tribunals de les oposicions "tenen poder sobirà" i que "sempre han complit les regles del joc".

stats