Balears 06/02/2015

L'Assemblea de Docents denuncia que Estarellas era incompatible per exercir el seu càrrec

Afirmen que va exercir simultàniament els càrrecs de secretari autonòmic d'educació i de vocal en la Junta de Govern del Col∙legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia

Ara Balears
1 min
Guillem Estarellas. / ARA BALEARS

PalmaL'Assemblea de Docents ha denunciat que Guillem Estarellas, "un dels personatges més foscos" en el conflicte educatiu, va compatibilitzar de forma irregular el seu càrrec de secretari autonòmic d'educació amb el deganat i la vocalia del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres de les Illes Balears.

Segons expliquen en un comunicat, Estarellas va incórrer en causa d'incompatibilitat perquè durant un any i cinc mesos "va exercir simultàniament tots dos càrrecs", des del 3 de maig de 2013 fins l'1 d'octubre de 2014.

Segons indiquen en el comunicat, la Llei 2/1996 estableix els motius que fan que un càrrec públic incorri en incompatibilitat i estableix les conseqüències previstes per aquests casos.

És per això que des de l'Assemblea consideren que és "molt necessari treballar per evitar que personatges tan foscos i d'infausta memòria com l'exsecretai autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, puguin tornar a ocupar càrrecs de tanta responsabilitat".

stats