Balears 14/04/2016

Educació crearà noves línies d'Educació Infantil per abaixar les ràtios

La Conselleria de Martí March ha anunciat les novetats del procés d'escolarització per al curs 2016/17. S'aposta per l'escola inclusiva amb una millor atenció per als alumnes amb necessitats

Martí Gelabert
2 min
El procés d'escolarització per al curs 2016/17 presenta novetats

PalmaEls dos eixos en què la Conselleria d'Educació i Universitat ha fonamentat les seves actuacions per establir les bases d'escolarització del proper curs són la baixada d'alumnes per classe i una millor atenció als alumnes discapacitats. Així ho ha anunciat en roda de premsa el conseller Martí March. "La millora de l'èxit educatiu passa, entre d'altres coses, per la disminució de les ràtios", ha destacat. Fins a 30.000 alumnes s'escolaritzaran enguany als centres de Balears.

D'aquesta manera, s'ha anunciat la creació de noves línies a 4t d'Educació Infantil (3 anys) per disminuir la massificació a les aules. En aquesta direcció, la Conselleria ha explicat que, en aplicació de l'acord marc signat aquesta legislatura, les ràtios es rebaixaran en 20 alumnes per grup. El director general de Planificació i Ordenació de Centres, Toni Morante, ha assegurat que, legalment, hi podria haver fins a 25 alumnes per classe. Tot i així, per al proper curs, s'adoptarà aquesta mesura per complir un dels objectius del Govern. Segons les dades censals, més de 10.000 infants s'incorporaran enguany al sistema educatiu.

L'etern problema de les aules massificadesPel que fa a l'atenció per a l'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE), s'incrementen les places reservades a cada nivell educatiu. Si se supera el 30% d'alumnat NESE per a cada grup, s'haurà de dotar de més recursos el centre. Tot i que encara no té les dades oficials, la Conselleria preveu un increment de professorat per donar suport als grups que presentin aquestes condicions. En concret, a 4t d'Educació Infantil s'incrementa de 4 a 5 (1 d'ells per NEE) i de 5 a 7 (dos d'ells per NEE). A més, s'ampliarà el període de reserva de places NESE fins a l'inici del curs escolar.

La Conselleria també ha destacat el treball que s'ha duit a terme per fer una distribució equilibrada de l'alumnat en el moment de la seva incorporació al sistema educatiu. Això s'ha traduït en un acord entre Educació i sa Pobla, Inca i Manacor per reduir la formació de guetos socials i escolars. Una altra novetat que ha anunciat Toni Morante és la creació d'una nova zona d'escolarització a Palma. Es crea així una zona D, fruit de la divisió de l'antiga zona C. A Manacor, la zonificació es distribuirà en 4 parts i s'incrementarà la zona B d'Eivissa.

El nou mapa de zones de Palma per al curs 2016/17

Les famílies podran accedir a tota la informació disponible a través del portal web que ha habilitat la Conselleria. Educació demanarà, a més a més, als pares que acceptin el projecte lingüístic del centre. Morante ha afirmat que s'ha incorporat aquesta mesura, ja que s'ha d'acceptar el projecte educatiu de les escoles i instituts.

El procés d'escolarització s'inicia el 18 d'abril a Mallorca, al Conservatori Professional i Superior. A Menorca comença el 20 d'abril (11 h) al Centre de Convencions del Mercadal. A Eivissa i Formentera el procés s'obre el 22 d'abril (10 h) a la seu de la Universitat de les Illes Balears.

stats