INCA
Balears 30/10/2013

El CEIP Duran i Saurina reclama calefacció i aigua calenta

Insta l'Ajuntament a solucionar les deficiències que arrossega de fa anys

Margalida Bonnín
2 min
El col·legi demana des de fa anys que se solucionin els desperfectes que arrossega d'ençà que va ser inaugurat.

IncaEl CEIP Miquel Duran i Saurina d'Inca, inaugurat fa poc més de cinc anys, té una llarga llista de mancances de la qual tant l'Ajuntament com la Conselleria d'Educació estan assabentats de fa temps, sense que s'hagin resolt. Per aquest motiu, dilluns passat l'equip directiu del centre registrà tres escrits al Consistori en què es detallen les deficiències del centre i es demana que es resolguin problemes de manteniment com la manca d'aigua calenta i de calefacció, i que es nomeni un conserge, ja que totes aquestes qüestions són competència de l'Ajuntament. De fet, les peticions s'havien realitzat el 31 de gener i no havien estat resoltes.

Segons afirmen des de l'escola, l'aigua calenta no arriba ni al gimnàs, ni a l'aula de psicomotricitat infantil, ni a la cuina, on és especialment necessària per a la correcta desinfecció. Pel que fa a la calefacció, funciona amb bombes d'aire, cinc de les quals estan espenyades, mentre que d'altres tenen els filtres bruts. Segons afirmà ahir el director del centre, Pere Mulet, a l'hivern els alumnes i els mestres passen fred dins l'aula i només el poden alleujar amb una sèrie de radiadors comprats amb anterioritat per l'escola i pel consistori. "L'aire calent, però, se'n va quan obrim la porta", digué. Quant al conserge, no n'hi ha des de fa tres anys, tot i que s'ha sol·licitat "innombrables vegades", segons relata l'escrit.

La regidora d'Educació, Maria Payeras, intentà llevar importància a l'assumpte dient que "passat l'estiu tots els centres tenen problemes" i apuntà que bona part de la responsabilitat és de l'IBISEC (organisme dependent de la Conselleria que s'encarrega de les infraestructures educatives), perquè molts dels inconvenients de l'escola són derivats de les deficiències en la construcció. Respecte del conserge, va afirmar que l'Ajuntament no té "ningú a qui enviar-hi", i de la calefacció, primer assegurà que s'arreglarà, però després va admetre que això no es podia garantir.

Desperfectes bàsics

En l'escrit que l'equip directiu ha fet arribar a l'Ajuntament, també s'hi inclou una llista de desperfectes, molts dels quals són de manteniment bàsic i, per tant, possiblement no hi serien si es disposàs d'un conserge que se n'encarregàs. Entre d'altres, s'inclouen portes que no tanquen bé, clots al pati d'infantil, una canonada amb goteres, un forat al sòtil o diverses humitats. Tot i això, també n'hi ha que són competència exclusiva de la Conselleria, com la necessitat d'un auxiliar administratiu o de canvi de les barreres, ja que són massa baixes i els alumnes les poden superar fàcilment.

En diverses ocasions, l'Ajuntament d'Inca ha apuntat que el manteniment del Duran i Saurina és molt més costós que el dels altres centres inquers, més antics. Un informe del Govern, de fa dos mesos, va estimar en 545.000 euros el cost que suposaria arreglar-ne les deficiències constructives. "Sembla que té 40 anys", digué ahir el director, que està en el càrrec des que es va inaugurar, el 2008. Des de llavors ençà, la comunitat educativa del centre, que té 394 alumnes, ha reclamat que se solucionin les mancances diverses vegades.

stats