Balears 22/10/2017

Arriben dues pasteres a Mallorca

Aquesta matinada la Guàrdia Civil ha interceptat dues embarcacions, a ses Salines

Ara Balears
1 min
Pastera en la qual viatjaven els immigrants que van arribar a Formentera el novembre del 2015. / ARXIU

PalmaLa Guàrdia Civil ha localitzat dues pasteres la matinada d'aquest diumenge al cap de ses Salines i, ja en terra, a la costa del municipi. El cos armat ha "interceptat" 30 persones que viatjaven en les dues embarcacions.

Segons han informat en un comunicat, a l'inici no sabien si les embarcacions eren pasteres o no i han iniciat el dispositiu de cerca ja a la costa, on han trobat sis persones. Les altres 15 han estat detingudes a la barca interceptada a la mar i el dispositiu continua actiu. Tothom que era dins les pasteres ha estat traslladat a la Comandància de Palma per iniciar els tràmits d'expulsió: passen a disposició de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional i al cap de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE).

Aquestes dues embarcacions se sumen a la que va arribar dijous passat a Menorca, tot i que encara s'investiga si aquesta era una pastera o no i se cerquen les persones que hi podrien haver arribat. Així mateix, les dues pasteres interceptades aquest diumenge se sumen a les 19 que han arribat durant el 2017 a les costes de l'Arxipèlag.

stats