Balears 30/03/2015

Els docents no se sotmeten a reconeixements mèdics des de 2007, segons CCOO

El sindicat atribueix l'incompliment de la llei de riscos laborals a la manca d'inversió de l'administració i ha presentat una denúncia davant Inspecció de Treball

Ara Balears
2 min
MANOLO GARCÍA

PalmaLa major part dels docents en actiu mai no ha passat un reconeixement mèdic, segons el sindicat CCOO. Tot i que la professió “és una de les que té índexs més alts d'estrès, depressió i altres patologies, la Conselleria d'Educació no ha fet passar reconeixements mèdics des de 2007”, denuncien.

Recorden, així mateix, que d'acord amb la Llei de prevenció de riscos laborals aprovada l'any 1995, totes les empreses, inclosa l'administració pública, estan obligades a fer reconeixements mèdics periòdics als treballadors per valorar possibles danys associats a la feina que es desenvolupa.

“A pesar de tot, l'administració no disposa de prou recursos de prevenció per dur a terme aquests reconeixements mèdics, ja que Balears té uns 11.000 docents”, diuen des de CCOO, i asseguren que l'administració, a causa d'aquesta manca d'inversió, només ofereix aquests reconeixements a personal de risc com ara dones embarassades.

La llei preveu també l'obligatorietat dels reconeixements al personal de nova incorporació, emperò diuen que “en canvi a Educació no tenim constància que cap interí que s'incorpori per primera vegada a un centre educatiu passi per aquest tipus de reconeixement”.

Per tot això, CCOO ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball, que ha iniciat “un requeriment per obligar la Conselleria a convocar el Comitè de Salut Laboral” perquè n'informi els representants dels treballadors i que ha de permetre plantejar un acord amb els sindicats en matèria de formació de salut laboral en horari lectiu i iniciar també els reconeixements mèdics a tot el professorat.

A més, el sindicat es mostra contrari a la política de baixes que estableix que si un docent es dóna de baixa, perd un percentatge del sou, cosa que provoca que molts professors vagin a fer feina malalts, asseguren.

stats