EDUCACIÓ: CONFLICTE A LES AULES
Balears 28/05/2014

Un docent inicia una vaga indefinida en suport a Sastre

M. Pinya
2 min

PalmaUn professor de l’IES Santa Margalida s’ha declarat en vaga indefinida des de dijous passat, dia 22. L’Assemblea de Docents de l’institut expressà ahir el seu suport i que la decisió es deu “a la difícil situació que hem viscut els docents aquest curs”. Argumenten que és molt difícil acudir a les aules cada dia “com si no passàs res” mentre hi ha un company en vaga de fam. Així, expliquen que la decisió del docent en vaga és secundar-la “mentre duri la vaga de fam de Jaume Sastre o fins que no s’obri un procés de negociació”.

Mentrestant, Sastre ja fa avui 21 dies que no ingereix cap aliment i no ha aconseguit que el president del Govern, José Ramón Bauzá, l’hagi visitat o escoltat. De fet, el president fou demanat ahir si tenia intenció d’anar a veure el docent en vaga de fam, a la qual cosa tan sols respongué que “respect les decisions de tothom”. Tot i la negativa de Bauzá, un diputat del PP, Biel Martí, visità Sastre la setmana passada a títol personal.

70 reunions amb Educació

El conflicte educatiu tornà a destacar ahir en el ple del Parlament. Qüestionat pel portaveu de MÉS, Biel Barceló, que acusà Camps “d’incapaç” de resoldre el problema i de fer “pseudoreunions”, Bauzá assegurà que el Govern ha mantingut més de 70 trobades amb diferents representants de la comunitat educativa.

El president també va retreure a Barceló que no respectin el model “d’educació en llibertat”. “Vostès no volen diàleg, sinó immersió, que és el contrari del que demanen els ciutadans”, digué Bauzá.

L’Assemblea de Docents ja ha començat a treballar aquesta setmana per defensar els drets dels mestres i professors interins.

Assemblea d’interins

La cita és demà a les 17 hores a l’IES Ramon Llull de Palma i els docents interins estan convocats a una assemblea amb l’objectiu de debatre els principals punts que afecten el col·lectiu i “fer front comú contra la precarietat”.

La trobada s’organitza en col·laboració del Grup d’Interins Docents En Acció (IDEA) i “s’informarà i es debatrà sobre la situació que es viu i les expectatives que hi ha en el sector”, explicaren des de l’Assemblea de Docents, que apuntà també que la iniciativa pretén ser útil també per defensar el col·lectiu de treballadors “més vulnerable i vulnerat dels darrers anys”.

Actualment, hi ha 1.800 docents interins a les Illes Balears, un 20% del professorat, i els Docents recorden que els darrers tres anys, més de 2.000 places s’han retallat, a més de la precarització de les condicions laborals, o la no substitució de places fins, com a mínim, quinze dies.

stats