Balears 05/07/2014

El director de Sineu va suspendre la selecció

Els professors del centre han reunit firmes per forçar un claustre extraordinari

B. Picornell / M. Pinya
2 min
Els professors de l’IES Sineu han forçat el nou director a convocar un claustre extraordinari perquè els doni explicacions.

PalmaEl director que la Conselleria d’Educació ha imposat a l’institut de Sineu, Pere Mas, va ser suspès en el procés de selecció per a aquest càrrec, segons han confirmat a l’ARA Balears diverses fonts de l’esmentada comunitat educativa.

No és aquesta l’única peculiaritat que presenta la polèmica designació, ja que la cap d’estudis és una interina no inclosa al pacte d’estabilitat i, per tant, es presenten problemes per al seu nomenament oficial. “Aquesta persona està treballant amb informació confidencial de l’institut, té accés a totes les bases de dades d’alumnes i no té cap relació oficial amb el centre”, alertaren ahir des de l’institut.

Per afegir arguments al rebuig amb què ha estat rebut el nou equip directiu, s’han creat dues places al centre (una de matemàtiques i una de geografia) al marge de les necessitats reals de l’institut, segons informen les esmentades fonts, amb l’única finalitat que el director i la cap d’estudis hi puguin tenir destinació, amb l’agreujant que, pel càrrec, tot i que ocuparan la plaça, no exerciran la docència. Crida l’atenció la creació d’aquestes dues places, apunten, quan a la majoria dels centres se’n retallen.

Fonts del centre han apuntat que també que aquestes places es van crear aquest mateix dilluns després d’una sèrie de visites de Mas a la Conselleria d’Educació, on va exercir el càrrec de gerent de l’Institut d’Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (Ibisec) quan Rafel Bosch era conseller.

La secretària i els caps d’estudis adjunts són igualment interins. En el cas dels adjunts, es repeteix la circumstància que són interins inclosos al pacte, per la qual cosa oficialitzar-ne els nomenaments també presenta dificultats, perquè no podran efectuar-se abans de dia primer de setembre, que és quan s’assignen les places als professors no funcionaris. Per tant, es podria donar el cas que, finalment, no tinguessin aquest destinació.

Volen explicacions

El malestar entre el professorat de l’IES Sineu ha anat a més aquesta darrera setmana, d’ençà de la incorporació del director. Mas ha telefonat a alguns professors per anunciar que les desiderates -l’organització d’assignatures per professors als diferents departaments- queden ajornades fins al setembre en vista que ell està “tot sol sense ajuda”.

Els docents temen que si es posposa l’organització del centre al mes de setembre, la situació pot acabar esdevenint caòtica, ja que durant la primera setmana hi ha exàmens i aquestes tasques s’haurien de fer en només una setmana.

Davant tota aquesta situació, l’assemblea de professors del centre ha reunit en dos dies les signatures suficients per forçar el director a dur a terme un claustre perquè doni explicacions del seu projecte, a més de presentar els membres del seu l’equip directiu, que a hores d’ara encara desconeixen. Les firmes es presentaren ahir a les oficines del centre, per la qual cosa ara queda en mans del director convocar aquesta reunió.

D’altra banda, a l’Institut de Secundària de Binissalem, un altre dels afectats per la imposició d’equips directius en contra del parer del claustre de professors, la persona que havia de ser la cap d’estudis ha renunciat al càrrec abans que se’n produís el nomenament oficial. La professora ha al·legat “motius familiars”, però la veritat és que al centre es viuen moments de molta tensió.

stats