Balears 05/01/2017

Dimiteix el secretari jurídic de la Comissió de Garanties de Podem Balears

El diari 'EL MUNDO / El día de Baleares' havia publicat una gravació en què, presumptament, feia xantatge a un membre del Comitè Ciutadà Autonòmic

Jaume Vinyas
2 min
El fins ara Secretari Jurídic de la Comissió de Garanties Democràtiques de Podem, Joan Canyelles

PalmaLa Secretaria d'Organització de Podem ha confirmat, aquest dijous, la dimissió del secretari jurídic de la Comissió de Garanties Democràtiques Autonòmica, Joan Canyelles, arran de les informacions que ha publicat, aquest mateix dijous, el diari 'EL MUNDO/ El día de Baleares'.

Segons el comunicat, "Canyelles ha presentat la dimissió per haver utilitzat un llenguatge incorrecte i haver transmès informacions manifestament inacurades". Canyelles hauria transmès que la seva actuació "era totalment independent i és la seva responsabilitat".

La pugna per la candidatura al Consell de Mallorca

Segons la gravació publicada per 'El Mundo', Canyelles va oferir a Carmen Azpelicueta, membre del Consell Ciutadà Autonòmic (CCA), arxivar la causa que se li havia obert per un suposat frau en les primàries per la candidatura al Consell de Mallorca, en què competí amb l'actual vicepresident de la institució, Jesús Jurado, a canvi que reconegués que havia comès "un error polític" en presentar-s'hi.

Canyelles li adverteix que haurà de mantenir-se en 'stand-by' durant "un, dos o tres mesos" i especifica que no aparegui a les reunions del CCA. Finalment, el ja exsecretari jurídic suggereix a Azpelicueta que li podran aconseguir un lloc si actua "amb prudència". "Després es tracta d'ubicar-te bé. Falta gent per a moltes coses", afirma.

Segons 'El Mundo', la conversa es va mantenir a finals del juliol del 2015, just després, per tant, de les eleccions municipals, insulars i autonòmiques en què Podem va aconseguir una àmplia representació.

En la gravació, Canyelles afirma que el secretari general, Alberto Jarabo, estava al corrent de la proposta i que hi havia donat conformitat.

Podem reitera que hi va haver frau

En el comunicat, la formació reitera, però, que "a la senyora Azpelicueta se li va incoar un expedient per haver intentat fer frau a les eleccions primàries a les llistes electorals del Consell de Mallorca i del Parlament".

En aquest sentit, manifesta que una auditoria informàtica va detectar un total de 330 vots irregulars procedents de 3 adreces IP i que el Comitè Electoral estatal de Podem va comprovar que els vots pertanyien a gent que no sabia que havia votat a les primàries.

Podem insisteix en el comunicat que "el nostre codi ètic és essencial i ens posam uns estendards d’ètica que no té cap altra formació política".

stats