Balears 24/01/2014

"Dimissió massiva" a l'Institut de Marratxí

Han renunciat als càrrecs l'equip directiu, caps de departament, tutors i coordinadors

M. Pinya / E. Borràs
1 min

PalmaL'equip directiu de l'IES Marratxí ha presentat avui dematí la seva dimissió com a reacció al segon expedient i suspensió de les seves funcions al director del centre, Jaume March. A més, caps de departament, tutors i coordinadors han renunciat a les seves responsabilitats.

El Govern no ha volgut donar avui detalls del segon expedient que afecta el director del centre perquè, segons ha dit la portaveu de l'Executiu, Núria Riera, té "caràcter reservat". Riera ha assegurat que es donarien les explicacions oportunes quan s'haguessin acabat els expedients.

Amb tot, March ha declarat a l'ARA Balears que ha detectat alguns aspectes de l'expedient en contra seva que podrien ser "certes il·legalitats" per part de qui l'ha instruït i que estudiarà la possibilitat d'emprendre accions legals. Jaume March assegura que l'obertura d'aquest segon expedient és contradictòria, ja que ahir dematí rebé un requeriment de part de la Conselleria d'Educació que li donava deu dies hàbils per retirar l'expedient obert a l'alumna que el denuncià per haver enregistrat una conversa amb el cap d'estudis del centre, i dues hores després ja se li notificava la suspensió cautelar del càrrec.

La portaveu del Govern també ha negat cap abús de poder en el cas de March, ha assegurat que actuaven com calia perquè "existeixen uns determinats fets" que ho justifiquen. March no és l'únic investigat per Educació a l'Institut de Marratxí: segons va avançar l'ARA Balears, la Conselleria hi ha obert una investigació a sis professors més, tot i que, com a mínim per ara, no ha obert cap altre expedient sancionador. L'Executiu tampoc no ha volgut donar fins ara dades d'aquestes indagacions perquè també són "informació reservada", afirmen.

stats