Balears 07/02/2015

Denuncien que Educació abusa imposant descomptes a la nòmina dels docents amb baixa mèdica

UOB Ensenyament assegura que la Conselleria aplica la rebaixa a la nòmina del treballador encara que estigui de baixa durant el cap de setmana

Ara Balears
1 min
Una aula. / ARA BALEARS

PalmaUOB Ensenyament ha denunciat aquest dissabte que la Conselleria d'Educació aplica de manera abusiva el reial decret d'estabilitat pressupostària, que des d'octubre de 2012 imposa descomptes a la nòmina dels treballadors amb baixa mèdica. Així, el sindicat assegura que, a les baixes inferiors a una setmana, com és el cas habitual del grip, la Conselleria d'Educació també aplica el descompte a la nòmina del treballador els dissabtes i diumenges.

En un comunicat, UOB Ensenyament ha mostrat la seva oposició "radical" als descomptes del reial decret, que "en els casos de baixes de llarga durada poden arribar a suposar la pèrdua de més de la meitat d'una mensualitat", i ha exigit a la Conselleria que, mentre sigui vigent, "no descompti els caps de setmana quan la baixa es produeixi els dies anteriors o els posteriors".

L'organització també ha reclamat que les afonies, malalties infectocontagioses o la depressió siguin qualificades com a contingències professionals i quedin fora dels descomptes: "Ara mateix els docents ens veim forçats a anar a treballar malalts, a fi de no perdre més doblers dels que ja ens han retallat, amb el consegüent perill de convertir-nos en un focus de contagi o que empitjori la nostra salut. Consideram intolerable que l'Administració jugui amb la salut de docents, alumnes i famílies amb afany recaptatori, cosa que es fa especialment evident en èpoques de grip".

stats