Mobilizació
Balears 30/12/2014

1.500 veus per demanar menys asfalt i més "seny territorial" a Menorca

La manifestació convocada per Menorquins pel Territori ha demanat al Consell que escolti el poble abans de continuar "amb la destrucció de l'illa"

Ll.a.
2 min
Fotografia de l'usuari de Twitter @NitoGomila3

MaóProp de 1.500 persones s'han congregat aquest diumenge migdia a la plaça de l'Esplanada de Maó convocats pel col·lectiu Menorquins pel Territori, sota el lema 'SOS rotondes', per protestar contra les obres d'ampliació de la carretera general, que ja es troben en fase d'execució en el tram Maó - Alaior i que han generat un important rebuig social.

Els manifestants han recorregut el centre urbà i han volgut recordar que “malauradament” la carretera general no és l'únic projecte territorial que “fa malbé l'illa de Menorca”. A la pancarta que ha encapçalat la manifestació es podia llegir 'Qui estima Menorca no la destrueix'. Alguns dels presents han lamentat que el Consell de Menorca "no escolti" i continuï "amb la destrucció de l'illa, en comptes d'aplicar seny en matèria territorial".

L'organització ha recordat que les obres d'ampliació de la carretera han incorregut en un seguit “d'irregularitats” pel que fa al procés de l'adjudicació. El col·lectiu Menorquins pel Territori ja fa mesos que denuncia que el Consell de Menorca no ha respectat els procediments adequats en el concurs i que s'han pres decisions amb total manca de transparència, com la construcció d'una de les polèmiques rotondes. Fins i tot, s'ha arribat a afirmar durant les darreres setmanes que aquesta rotonda específica es fa “per beneficiar una persona en concret que hi tindrà un negoci”, en referència a una futura planta de tractament de residus d'obra.

Igualment, el col·lectiu ha assegurat que "volem que aquesta manifestació no sigui només un acte d'oposició a aquestes obres de la carretera, tot i que sigui la base de la concentració, sinó també una protesta per la destrucció d'un model de Menorca que, com a menorquins, volem conservar ".

Menorquins pel Territori ha explicat que el seu propòsit és "ser la imatge del descontentament social generat arran d'unes polítiques urbanístiques i mediambientals que trenquen amb un model d'illa que fins ara havia caracteritzat Menorca, un model que la diferenciava de les illes veïnes i que constituïa un reclam turístic importantíssim".

"Com a menorquins -han afegit- ens fa mal veure com la natura, l'atractiu principal de Menorca, és destruïda a partir d'uns projectes desmesurats, mancats sovint d'estudis d'impacte social, econòmic i mediambiental realment rigorosos i plenament objectius, que s'argumenten sobre la base del progrés i la sortida de la crisi".

stats