Balears 12/11/2014

Cort trobarà una nova ubicació per a l'estàtua d'Antoni Maura

De moment, ha estat emmagatzemada a Son Pacs

2 min
L'estàtua d'Antoni Maura.

El tinent de batle de Cultura i Esports, Fernando Gilet, ha estat present avui a la retirada de l'escultura en homenatge del polític Antoni Maura, a la plaça del Mercat, desplaçada del seu pedestal després de caure-li damunt una branca d'un ficus a causa de les intenses pluges de la nit passada a Palma.

Fernando Gilet ha explicat que l'escultura d'Antoni Maura "no ha sofert desperfectes importants" i ha estat traslladada al magatzem d'Infraestructures, un dipòsit situat a Son Pacs i que també acollirà el pedestal de l'estàtua una vegada que s'hagi desmuntat.

El tinent de batle de Cultura ha recordat que aquesta estàtua "es va instaurar el 1929 en homenatge d'aquest Fill Il·lustre de Palma i únic president mallorquí que ha estat president del Govern d'Espanya".

Gilet hi ha afegit que, "des de fa temps, valoràvem la possibilitat de ressituar l'escultura, ja que l'actual ubicació dificulta la convivència entre el patrimoni vegetal que representa l'arbre i el patrimoni escultòric que constitueix l'estàtua. Per això, a causa d'aquesta circumstància climatològica, se cercarà i es trobarà una nova localització per a l'escultura, que, sense cap dubte, estarà al centre històric, lloc on va néixer el polític palmesà. El canvi de lloc, a més de voler retre homenatge a tan il·lustre personalitat mallorquina, tindrà com a finalitat preservar un conjunt escultòric de gran valor artístic".

L'àrea de Parcs i Jardins ha confirmat que el trencament de la branca del ficus obligarà a condicionar l'arbre, per la qual cosa també s'actuarà sobre un pi, un xiprer i una palmera que es troben a la plaça del Mercat. Així mateix, Parcs i Jardins en retirarà els margallons, ja que aquests enfosqueixen la plaça, i els trasplantarà a altres zones. Finalment, Cort condicionarà i pavimentarà la plaça.

stats