Balears 17/03/2016

Cort se suma al rebuig per les polítiques de la UE contra els refugiats

L'Ajuntament de Palma critica els pactes realitzats amb Turquia onejant la bandera europea a mitjan pal

Ara Balears
1 min
El 4t tinent de batle, Aligi Molina, davant un Ajuntament que oneja la bandera de la UE a mitja alçada

PalmaL'Ajuntament de Palma s'ha sumat a la iniciativa que han duit a terme diversos consistoris de Balears i oneja la bandera de la Unió Europea només a mitjan pal. Aquesta és una mesura de protesta per les polítiques que està duent a terme la UE envers la crisi dels refugiats.

En declaracions als mitjans de comunicació, el quart tinent de batle, Aligi Molina, ha recordat que el 2 de setembre de 2015 l'equip de govern de l'Ajuntament es va sumar a la xarxa de ciutats d'acollida "per començar la línia de solidaritat amb aquest drama humanitari".

L'Ajuntament s'ha afegit al rebuig de la UE amb Turquia, que inclou expulsions massives. Molina ha titllat de "vergonya" aquesta passa que es pretén fer i ha destacat que donen suport a l'acord del Congrés espanyol per mostrar el rebuig a escala europea. "Hem de reflexionar sobre el nostre paper com a Estat a la UE", ha afegit Molina.

El tinent de batle ha criticat que aquestes polítiques "van en contra dels drets humans" i lamenta que "sobretot va en contra de la dignitat dels pobles". En aquest sentit, també ha recalcat que existeixen 4.000 infants refugiats i que molts estats de la UE hi estan tancant els ulls.

Molina ha recordat les mesures que ha pres l'Ajuntament, com el registre ciutadans que volen inscriure's a la xarxa d'acollida i que ha arribat ja als 600. Així mateix, ha declarat que el Consistori destina recursos per a la lluita contra el racisme i que continuaran fent costat a totes les entitats que vagin amb aquesta línia.

stats