Balears 29/11/2016

Cort vol recordar al Govern la importància de "coordinar-se" per millorar els barris vulnerables

L'Ajuntament organitza unes jornades que han de servir per "establir relacions" entre les administracions

C. Buades
1 min
Son Gotleu és un dels barris més vulnerables de Palma i, per tant, de les Illes.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha organitzat unes jornades per debatre sobre les respostes que s'han de donar a les situacions de barris vulnerables de la ciutat, com Son Gotleu i el Camp Redó. Les trobades, que es duran a terme aquest dimecres i aquest dijous, tenen també l'objectiu d'"establir relacions amb el Govern", amb qui Cort "vol anar de la mà" i a qui demanarà que "adquireixi compromisos".

Francisco Cifuentes, director general d'Habitatge Digne de l'Ajuntament, ha explicat aquest dimarts que "els barris vulnerables de Palma no són un problema només de Palma", sinó també del Govern, ja que són les zones "més vulnerables de les Illes". Per això considera imprescindible la coordinació entre les dues administracions, a més del paper de la UIB i del tercer sector.

Així mateix, Cifuentes ha explicat que aquests barris poden "liderar projectes estratègics" que millorin la seva situació i, en aquest sentit, s'han organitzat des de l'Ajuntament les jornades sobre el futur dels barris vulnerables. S'hi han convidat representants de les quatre ciutats de l'Estat guanyadores dels projectes UIA (Urban Innovative Actions), en què Palma també va participar amb una iniciativa sobre Son Gotleu.

Durant les jornades es debatrà i es compartiran experiències sobre pobresa urbana, rehabilitació de barris, economia local i pobresa energètica, i les conclusions que se n'extreguin s'incorporaran a la revisió del Pla General, segons ha explicat Antoni Noguera, regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne.

stats